Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Φιλιππίδης – αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση: Η πρόταση της εισαγγελέως
ΕΛΛΑΔΑ

Φιλιππίδης – αθώος για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση: Η πρόταση της εισαγγελέως

Φιλιππίδης - αθώος για τον βιασμό κατ' εξακολούθηση:

Την αθώωση του Πέτρου Φιλιππίδη για τον βιασμό κατ’ εξακολούθηση ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας Στέλλα Στόγια από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Για την πρώτη καταγγέλλουσα η εισαγγελέας εξέφρασε τις αμφιβολίες της σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη ή όχι και πρότεινε στο δικαστήριο να κηρύξει αθώο τον κατηγορούμενο λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού κατ’ εξακολούθηση, ενώ αυτή την ώρα προτείνει για τις καταγγελίες απόπειρας βιασμού.

Εισαγγελέας στη δίκη Φιλιππίδη: «Το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με “μπορεί”»

«Η ομιλούσα δεν μπορεί να καταλήξει στο τι συνέβη και τι όχι. Και το δικαστήριο δεν μπορεί να καταδικάσει με “μπορεί”. Από τα όσα υποστήριξε η ίδια, αλλά και οι μάρτυρες και ο κατηγορούμενος, έχουν προκληθεί αμφιβολίες για όσα συνέβησαν», επεσήμανε η εισαγγελέας. Η κυρία Στόγια αναφέρθηκε λεπτομερώς στα όσα είπε στο δικαστήριο η μάρτυρας. Έχει υποστηρίξει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης προχώρησε εις βάρος της σε πράξεις που νομικά συνιστούν βιασμό δύο φορές, τον Ιούλιο και τον Σεπτέμβριο του 2008. Όμως, επεσήμανε ότι τον δεύτερο βιασμό τον κατήγγειλε στην ανακρίτρια και όχι σε προηγούμενες καταθέσεις της. «Η καταγγέλλουσα κάθε φορά αποκάλυπτε και κάτι νέο. Υπάρχουν ερωτηματικά για το τι συνέβη. Στις καταγγελίες της στο ΣΕΗ, στον εισαγγελέα και μετά στην ανακρίτρια, κάθε φορά λέει κάτι διαφορετικό. Ήταν περιστατικό που της είχε ξανασυμβεί; Δεν το αξιολόγησε να το αναφέρει στον εισαγγελέα; Υποβάθμισε η ίδια τα γεγονότα; Το άσχημο συναίσθημα να το απωθήσεις, τα γεγονότα όμως, ιδίως αν, όπως λες, τα αναμένεις; Έδωσε πολλές φορές πατροναρισμένες απαντήσεις», σημείωσε η εισαγγελέας.

Εισαγγελέας: «Δεν υφίσταται οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του Φιλιππίδη»

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε τονίσει ότι κάθε μία καταγγελία έχει τη δική της αυτοτέλεια και στην αγόρευσή της επιχείρησε να αποδομήσει τον ισχυρισμό του κατηγορουμένου ότι έχει υπάρξει οργανωμένο σχέδιο εις βάρος του, με κίνητρο την εκδίκηση αλλά και οικονομικά οφέλη από τις τρεις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, αλλά και άλλους ηθοποιούς και δικηγόρους. «Η θέση του κατηγορούμενου ότι υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για να τον αποκαθηλώσουν από το θέατρο δεν είναι αποδεκτή ούτε πειστική. Πώς επελέγησαν οι συγκεκριμένες καταγγέλλουσες;
Όσα υποστήριξε ο κατηγορούμενος, ακόμα και με τα έγγραφα που προσκόμισε σήμερα, δεν μας απαντούν. Ο ισχυρισμός δεν είναι πειστικός. Οι καταγγέλλουσες δεν είχαν σχέσεις μεταξύ τους.
Αποφάσισαν να υποστούν όλη αυτή την ταλαιπωρία και να εκθέσουν σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία και εδώ στοιχεία της προσωπικής τους ζωής για να τον αποκαθηλώσουν από το θέατρο; Αυτό υποστηρίζει ο κατηγορούμενος και ότι αυτός επελέγη γιατί ήταν εύκολος στόχος. Όλα αυτά όμως ουδόλως πειστικά κρίνονται», ανέφερε η κυρία Στόγια στην πρότασή της.

Εισαγγελέας: «Οι καταγγέλλουσες μίλησαν τώρα, γιατί τώρα έχει δημιουργηθεί κατάλληλο κλίμα»

Η εισαγγελέας τόνισε ότι οι καταγγέλλουσες μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και το κίνημα του #ΜeΤoo βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν ανοιχτά.«Γιατί τώρα και όχι τότε; Γιατί τώρα ένιωσαν έτοιμες να σταθούν με δύναμη και θάρρος απέναντί του. Γιατί τώρα έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα να εκθέσουν όσα βίωσαν, μετά την καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου». Η αγόρευση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις