Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Έξωση Πατήσια: Διαμαρτυρία έξω από κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας
ΕΛΛΑΔΑ

Έξωση Πατήσια: Διαμαρτυρία έξω από κατοικία μονογονεϊκής οικογένειας

Έξωση Πατήσια: «Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη», «κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, του λαού τα σπίτια τα σώζει ο λαός» φώναξαν οι διαδηλωτές

Τείχος προστασίας από πολίτες που απέτρεψαν προσωρινά την έξωση πρώτης κατοικίας στα Πατήσια για χρέος της τάξης των… 800 ευρώ! Νέα βάρβαρη επιχείρηση μετά από πλειστηριασμό λαϊκής κατοικίας, αυτή τη φορά μιας μονογονεϊκής οικογένειας με παιδιά φοιτητές, για απίστευτα χαμηλό ποσό.

Πλήθος αλληλέγγυων πολιτών κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν το ξεσπίτωμα των συμπολιτών τους, επί της οδού Πολυλά 4 στα Πατήσια. Στο διαμέρισμα έφτασαν αστυνομικοί και μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες, έσπασαν την κλειδαριά αλλά υπό το βάρος των διαμαρτυριών αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. Ο δικαστικός επιμελητής απεσύρθη αλλά δεν δίαστασε να εξαπολύσει απειλές προς τους συγκεντρωμένους.

Διαδηλωτές έξω από την κατοικία

«Κανένα σπίτι στα χέρια λωποδύτη», «κανένας μόνος, παντού ξεσηκωμός, του λαού τα σπίτια τα σώζει ο λαός» φώναξαν μεταξύ άλλων οι διαδηλωτές, ανάμεσα στους οποίους κάτοικοι της περιοχής, ακτιβιστές, μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών, του ΠΑΜΕ και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσιώτης.

Ο τελευταίος κάλεσε επί τόπου τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λ. Οικονόμου, καταγγέλλοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης τη συνδρομή της αστυνομίας στην εταιρία για την έξωση μιας γυναίκας, που χρωστούσε μόλις 800 ευρώ. Οι αλληλέγγυοι ζητούν να μην γίνει προσπάθεια έξωσης μέχρι το δικαστήριο, που είναι προγραμματισμένο να γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο, αλλά και τη θέσπιση νόμου που να προστατεύει την πρώτη κατοικία.

Δείτε ακόμα:
Εντοπίστηκαν φίδια στη Θεσσαλονίκη – Δείτε βίντεο
Σε εξέλιξη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ για συμμορία που διέπραττε κλοπές – Δέκα συλλήψεις
Εξαρθρώθηκε η «συμμορία της τηλεκάρτας»
33χρονος δάγκωσε και μαχαίρωσε τον σύντροφο της πρώην του

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις