Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Εφοδος της Ασφάλειας στις Φυλακές Δομοκού
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Εφοδος της Ασφάλειας στις Φυλακές Δομοκού

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Με στοχευμένες εφόδους σε κελιά βαρυποινιτών στις ελληνικές φυλακές, επιχειρούν οι Αρχές να «αφοπλίσουν» συγκεκριμένους βαρυποινίτες και να ματαιώσουν τα όποια τυχόν σχέδια έκνομων ενεργειών που προέρχονται μέσα από τα ιδρύματα.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Αυτή τη φορά, αστυνομικοί του τμήματος Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Ναρκωτικών και της ΕΚΑΜ, πραγματοποίησαν  έφοδο σε  επτά κελιά κρατουμένων στις φυλακές Δομοκού, μετά από πληροφορίες,  που ανέφεραν ότι σε κελιά αλλοδαπών, υπήρχαν συσκευές κινητών τηλεφώνων και αυτοσχέδια όπλα. Κατά τη διάρκεια της εφόδου εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και αυτοσχέδια μαχαίρια και συνελήφθησαν 12 άτομα – Αλβανοί, Τούρκοι, Ιρακινοί,  Ρουμάνος. Για την πολυπρόσωπη αστυνομική έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού,  η Αστυνομία ενημέρωση με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω:

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Αστυνομική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε επτά -7- κελιά, συνολικά δεκαεπτά -17- κρατουμένων, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Δομοκού στη Φθιώτιδα. Στην έρευνα συμμετείχαν παρουσία εκπροσώπου της αρμόδιας δικαστικής Αρχής, μεικτό κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, αποτελούμενο από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής, αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη συνδρομή ομάδας της Ε.Κ.Α.Μ. Αττικής, αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λαμίας και αστυνομικού σκύλου. Στο πλαίσιο αυτό, συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα -12- άτομα, έγκλειστα στο Κατάστημα Κράτησης και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε  αυτοσχέδια σουβλιά και 2 μεταλλικά,
7  κατσαβίδια, 2 μαχαίρια, ρόπαλο αποτελούμενο από τρία μέρη ενωμένα και δεμένα με υφάσματα,
5  κινητά τηλέφωνα με κάρτες SIM, 8  φορτιστές και 3 καλώδια τύπου USB,
17 στικάκια τύπου USB stick, ρολόι τύπου smartwatch με φορτιστή, 3 μεταλλικά πιρούνια και τμήμα μεταλλικού πιρουνιού, ενσύρματα και ασύρματα ακουστικά, 2 τμήματα λάμας,
αυτοσχέδιο ξυράφι και ξυράφι προσαρμοσμένο σε ξύλινο καλαμάκι,
κομμάτι πλεξι-γκλας και
σπάτουλα μεταλλική.

Είχε προηγηθεί στις 23 Δεκέμβριου, ανάλογη έφοδος με τη συμμετοχή αστυνομικών από τις ίδιες υπηρεσίες, στις φυλακές Χανίων. Εκεί, η έρευνα στόχευσε σε κελιά ιδιαίτερα Αλβανών κρατουμένων, καθώς οι αστυνομικοί επεδίωκαν να αντλήσουν στοιχεία και για τη διπλή δολοφονία των δύο Αλβανών στην πλατεία της Νέας Σμύρνης

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις