Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλίκη Βουγιουκλάκη – βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το ειδύλλιο και η αντίδραση της Φρειδερίκης
ΕΛΛΑΔΑ

Αλίκη Βουγιουκλάκη – βασιλιάς Κωνσταντίνος: Το ειδύλλιο και η αντίδραση της Φρειδερίκης

Αλίκη Βουγιουκλάκη - βασιλιάς Κωνσταντίνος: Ο Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την νεαρή Αλίκη

Η σχέση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου με την Αλίκη Βουγιουκλάκη έγινε πολλές φορές πρωτοσέλιδο στον ελληνικό και διεθνή Τύπο στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Αντίθετη με αυτό τον έρωτα ήταν η μητέρα του, Φρειδερίκη. Η πρώτη γνωριμία τους έγινε στα παρασκήνια του θεάτρου Μουσούρη στα τέλη του ’59, όταν ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, μαζί με τις αδερφές του Σοφία και Ειρήνη, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Τόπο στα νιάτα» στην οποία πρωταγωνιστούσε η Αλίκη Βουγιουκλάκη.

Ο Κωνσταντίνος ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα την νεαρή Αλίκη Βουγιουκλάκη την οποία συναντούσε σχεδόν καθημερινά. Μάλιστα οι φήμες τότε για το μεταξύ τους ειδύλλιο, έδωσαν «τροφή» στον Τύπο για να γεμίσουν τα πρωτοσέλιδά τους με κοινές τους φωτογραφίες, κατά την επίσκεψη του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στο θέατρο, αφού δεν έχανε καμία παράσταση της Αλίκης Βουγιουκλάκη. «Με τον Κωνσταντίνο είχαν μια φιλία κι απ’ ό,τι φαίνεται, αυτός ήταν πράγματι ερωτευμένος μαζί της», έχει πει σε μία συνέντευξή του ο αδελφός της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Αντώνης.

To τηλεγράφημα

«Πήγαινε σχεδόν καθημερινά έξω από τον Φίνο, στην οδό Χίου ή όπου αλλού είχαν γύρισμα κι έβαζε τις κασέτες με τα τραγούδια της, σ’ ένα ανοιχτό αυτοκίνητο που είχε. Την κόρταρε πολύ. Την πολιορκούσε συνέχεια…». Ξένα Μέσα όπως το «Paris Match» και το «Oggi» παρουσίαζαν το ειδύλλιο του τότε πρίγκιπα Κωνσταντίνου και της Αλίκης Βουγιουκλάκη γράφοντας χαρακτηριστικά: «Το ειδύλλιο του πρίγκιπα και της Eλληνίδας Grace Kelly».

Σχεδόν μισο χρόνο αργότερα, τον Ιούλιο του 1960 οι εφημερίδες έγραφαν ότι η Αλίκη Βουγιουκλάκη θα πήγαινε στην Ιταλία εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων που διεξάγονταν στη Ρώμη (εκ των υστέρων, μάλιστα, ρεπορτάζ, του περιοδικού «Oggi», επέμενε πως «η Αλίκη μαζί με τον Κωνσταντίνο έζησε παθιασμένες στιγμές στην Ιταλία»). Παρά την αντίθεση της μητέρας του, Φρειδερίκης, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, συναντούσε κρυφά την αγαπημένη του Αλίκη Βουγιουκλάκη. Όπως έγραψε και ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο βιβλίο του «Έχω ένα μυστικό» μετά το μετάλλιο του Κωνσταντίνου στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Αλίκη Βουγιουκλάκη τού έστειλε ένα συγχαρητήριο τηλεγράφημα.

Τα ραβασάκια και οι μυστικές συναντήσεις

Σύμφωνα με τα Μέσα της εποχής, ο τότε πρίγκιπας Κωνσταντίνος, σύχναζε ατελείωτες ώρες έξω από το θέατρο για να δει την Ελληνίδα σταρ ενώ της έστελνε κάθε μέρα ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα με μία κάρτα ανάμεσά τους στην οποία υπέγραφε πάντα ως «Κώστας». Ο Τύπος μάλιστα έγραφε ότι οι δυο τους επικοινωνούσαν με ραβασάκια για να συναντηθούν κρυφά σε κάποιο απόμερο μέρος για να αποφευχθούν τα προσωπικά ενσταντανέ που θα πυροδοτούσαν την περαιτέρω αντίδραση της Φρειδερίκης. Ακόμα και το τραγούδι «Εκεί, ψηλά στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό», του Μάνου Χατζιδάκι, λέγεται ότι αναφερόταν στα ερωτικά ραντεβού της Αλίκης και του Κωνσταντίνου σε κάποιο εξοχικό «περίπτερο», στο βουνό. Υπήρχε όμως και ο περίφημος αστικός μύθος, για τα τούνελ που συνέδεαν τα Ανάκτορα με τη Στησιχόρου.

Τη μια και μοναδική φορά που μίλησε για τη σχέση του με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, στην εκπομπή του Τάσου Τρύφωνος, «Τετ α Τετ», στο ΡΙΚ, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, είχε δηλώσει: «Έλεγαν τότε ότι υπάρχει ένα τούνελ από τα ανάκτορα που βγαίνει στο σπίτι της. Και απαντούσα εγώ: “Αν παραδεχτούμε ότι υπάρχει αυτό το τούνελ και η Αλίκη αποφασίσει να αλλάξει σπίτι, θα πρέπει να αλλάξουμε το τούνελ;». Σε συνέντευξή της στο Νίκο Χατζηνικολάου το 1993, η Αλίκη Βουγιουκλάκη είχε πει: «Κουβεντιάζαμε ώρες ατέλειωτες… Κάναμε παρέα, ήταν πολύ τρυφερό παιδί, πολύ πιεσμένος από τη μητέρα του. Μετά τον είχε στείλει τουρνέ για να τον απομακρύνει από μένα…».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις