Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζελένσκι – Χρυσές σφαίρες 2023: “Ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο”
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι – Χρυσές σφαίρες 2023: “Ξέρουμε ότι θα κερδίσουμε τον πόλεμο”

Ζελένσκι - Χρυσές σφαίρες 2023: «Μπροστά μας έχουμε μάχες και δάκρυα», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε μήνυμα του κατά την τελετή απονομής

Ένα «ευχαριστώ» στον ελεύθερο κόσμο για τη στήριξη που δείχνει προς την Ουκρανία απηύθυνε ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στην απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Το βίντεο παρουσίασε στην τελετή ο Σον Πεν, ο οποίος είχε επισκεφτεί το Κίεβο ήδη από τον Μάρτιο, όταν η κατάσταση στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας ήταν σαφώς πιο δύσκολη. Είχε δώσει μάλιστα ένα από τα Όσκαρ που έχει κερδίσει στον Ζελένσκι με την προτροπή να του το επιστρέψει όταν τελειώσει ο πόλεμος.

“Είναι πλέον σαφές ποιος θα κερδίσει”

Ο Πεν, στη σύντομη παρέμβασή του, συνέδεσε τον πόλεμο στην Ουκρανία με τις διαδηλώσεις στο Ιράν μετά τον θάνατο της Μαχσά Αμινί, αλλά και το κίνημα για τα δικαιώματα των γυναικών στο Αφγανιστάν. Ο Ζελένσκι από την την πλευρά του είπε ότι «ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν έχει τελειώσει ακόμη, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει και είναι πλέον σαφές ποιος θα κερδίσει».

«Μπροστά μας έχουμε μάχες και δάκρυα. Θα σας πω όμως από τώρα ποιος ήταν ο καλύτερος πέρυσι: εσείς στον ελεύθερο κόσμο, που είστε ενωμένοι για την υποστήριξη του ελεύθερου ουκρανικού λαού». Αναφέρθηκε ακόμη και στις Χρυσές Σφαίρες που δίνονταν στις αρχές της δεκαετίας του ‘40, πριν ακόμη τελειώσει ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος. «Δεν θα υπάρξει τρίτος, δεν είναι τριλογία», είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις