Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πτήσεις ΗΠΑ – αεροσκάφη: Εντολή Μπάιντεν για πλήρη έρευνα για την αιτία του προβλήματος
ΚΟΣΜΟΣ

Πτήσεις ΗΠΑ – αεροσκάφη: Εντολή Μπάιντεν για πλήρη έρευνα για την αιτία του προβλήματος

Πτήσεις ΗΠΑ - αεροσκάφη: Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σε όλο τον εναέριο χώρο – Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κυβερνοεπίθεση

Εντολή για έρευνα για τα αίτια του τεχνικού προβλήματος, με αποτέλεσμα να καθηλωθούν στο έδαφος τα αεροσκάφη στις ΗΠΑ έδωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν – Πιερ.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία για κυβερνοεπίθεση σε αυτή τη φάση, αλλά ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο υπουργείο Μεταφορών να διενεργήσει πλήρη έρευνα για τα αίτια. Η FAA θα κάνει τακτικές ενημερώσεις», ανέφερε η Ζαν-Πιέρ σε ανάρτηση στο Twitter. «Τα αεροσκάφη μπορούν και πάλι να προσγειωθούν με ασφάλεια αλλά όχι να απογειωθούν αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν μιλώντας σε δημοσιογράφους

Εντολή για αναστολή των αναχωρήσεων

Το τεχνικό πρόβλημα προκάλεσε ακυρώσεις και καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς τις ΗΠΑ, κι ενώ η Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας προσπαθεί να αποκαταστήσει το τεχνικό πρόβλημα που εμφανίστηκε στο σύστημά της. Παράλληλα, οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν πριν την πτήση τους με τις αεροπορικές εταιρείες.

Η FAA ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στις αεροπορικές εταιρίες να αναστείλουν όλες τις αναχωρήσεις πτήσεων εσωτερικού έως τις 16.00 ώρα Ελλάδας για να μπορέσει να επικυρώσει την ορθότητα των πληροφοριών για τις πτήσεις και την ασφάλεια.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις