Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικου δέντρου Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία συλλέγονται
ΕΛΛΑΔΑ

Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικου δέντρου Αθήνα – Θεσσαλονίκη: Σε ποια σημεία συλλέγονται

Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικου δέντρου Αθήνα - Θεσσαλονίκη: Θα μετατραπούν σε λίπασμα

Ο Δήμος Πειραιά καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης για την ανακύκλωση Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Όποιος επιθυμεί να δώσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του για ανακύκλωση, μπορεί να το μεταφέρει στα σημεία παράδοσης ή κατόπιν ραντεβού να το παραλάβει η αρμόδια υπηρεσία από το σπίτι του (τηλ. επικοινωνίας: 15110).

Σημεία παράδοσης στον Πειραιά
  • Α΄ Δημοτική Κοινότητα: Σερφιώτου 41
  • Β΄ Δημοτική Κοινότητα: Κολοκοτρώνη 75 & Δραγάτση
  • Γ΄ Δημοτική Κοινότητα: Φαληρέως 5
  • Δ΄ Δημοτική Κοινότητα: Σπυρίδωνος, πρώην Στρατόπεδο Παπαδογιωργή
  • Ε΄ Δημοτική Κοινότητα: Καλλέργη 142

Ανακύκλωση δέντρων και στη Θεσσαλονίκη

Αντίστοιχη δράση υλοποιεί η Θεσσαλονίκη. Οι πολίτες μπορούν να τοποθετήσουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα τους στα παρακάτω σημεία:

  1. Στον δήμο Θέρμης, οι πολίτες καλούνται να αφήνουν δίπλα στους κάδους το φυσικό χριστουγεννιάτικο τους δέντρο, ανεξαρτήτως μεγέθους. Επίσης, η δημοτική αρχή αναλαμβάνει από κοινού με το Garden Center Βασιλειάδη μία ξεχωριστή δράση. Να επιστρέψουν στη φύση ελατάκια που είναι σε γλάστρα, χρησιμοποιήθηκαν ως χριστουγεννιάτικα και χρειάζεται μεταφύτευση. Στόχος να δημιουργηθεί ένα δάσος από έλατα σε περιοχή του δήμου Θέρμης.
  2. Στην Καλαμαριά, οι δημότες που επιθυμούν να στείλουν το δέντρο τους για ανακύκλωση καλούνται να γνωρίζουν ότι τα σημεία συγκέντρωσης είναι είτε δίπλα στους κάδους, είτε στη Διεύθυνση Πρασίνου, που στεγάζεται πίσω από τον Αριστοτέλη, επί της οδού Αγίου Νικολάου με Μικρουλέα. Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Επιχειρήσεων του δήμου στο 15111 ή στην αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης.
  3. Στον δήμο Παύλου Μελά, η διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου καλεί τους δημότες που έχουν προμηθευτεί φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο και πρόκειται να το πετάξουν να το αποθέσουν δίπλα και όχι εντός των κάδων απορριμμάτων προκειμένου να γίνει η συλλογή του από τις υπηρεσίες.
  4. Τέλος, στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, ξεκινά η διαδικασία της ανακύκλωσης με τα συνεργεία να συγκεντρώνουν τα φυσικά έλατα, που θα τεμαχιστούν για να μετατραπούν σε βιολογικό καύσιμο αλλά και σε φυτόχωμα-λίπασμα. Οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 15195 του δήμου, όπου θα αναφέρουν τη διεύθυνση τους ώστε ένα δημοτικό όχημα να παραλαμβάνει το δέντρο από το σπίτι και να το οδηγεί στην ανακύκλωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις