Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 23χρονη Εξάρχεια – trafficking: O εφιάλτης της νεαρής γυναίκας στα χέρια σεσημασμένου μαστροπού
ΕΛΛΑΔΑ

23χρονη Εξάρχεια – trafficking: O εφιάλτης της νεαρής γυναίκας στα χέρια σεσημασμένου μαστροπού

23χρονη Εξάρχεια - trafficking: Ο σεσημασμένος μαστροπός, είχε βάλει έμπιστούς του για να επιτηρούν το «φυλακισμένο» θύμα του

Επί τρεις μήνες ζούσε μια εφιαλτική εμπειρία μια 23χρονη γυναίκα από την Αλβανία, στα χέρια ενός κυκλώματος trafficking και ήταν κλειδωμένη σε διαμέρισμα στα Εξάρχεια. Η άτυχη νεαρή ζούσε επί 3 μήνες μέσα σε ένα διαμέρισμα-«φυλακή» και εκδιδόταν για 150 ευρώ, με τον 33χρονο ομοεθνή της, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, να ήταν εκείνος που τη συνόδευε σε κάθε ραντεβού, τα οποία ανέρχονταν σε τουλάχιστον τέσσερα την ημέρα.

Ο σεσημασμένος μαστροπός, είχε βάλει έμπιστούς του για να επιτηρούν το «φυλακισμένο» θύμα του. Μάλιστα, όταν η 23χρονη κατάφερε να δραπετεύσει από το διαμέρισμα, εκείνος έβαλε τα συγκεκριμένα άτομα να την βρουν και να την χτυπήσουν, προειδοποιώντας την να μην μιλήσει ποτέ στις αρχές.

Tην απειλούσαν για την ζωή της

Το σοκαριστικό περιστατικό συνέβαινε από το Μάιο έως τον Αύγουστο του 2020, ωστόσο η νεαρή ακόμα και όταν απευλευθερώθηκε από τον μαστροπό και τους βασανιστές της, δεν μπόρεσε να αποκαλύψει το τι περνούσε στις Αρχές. Μάλιστα, επί δυο χρόνια δεχόταν απειλές για την ζωή, όπως περιέγραψε στους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων. Υπενθυμίζεται ότι η φρικιαστική υπόθεση εξιχνιάστηκε το περασμένο Σάββατο με τα στελέχη της Ασφάλειας να συλλαμβάνουν τον 33χρονο μαστροπό από την Αλβανία.

Αναζητούσε εργασία και της έταξε δουλειά σε μπουζούκια

Η 20χρονη τότε κοπέλα αναζητούσε εργασία, όταν έπεσε πάνω στον 33χρονο, ο οποίος παρουσιαζόταν ως ιδιοκτήτης νυχτερινού μαγαζιού στο κέντρο της Αθήνας. Η γνωριμία τους έγινε μέσω κοινής φίλης και εκείνος εκμεταλλευόμενος την δυσχερή οικονομική της κατάσταση, της πρότεινε να εργαστεί στο δήθεν νυχτερινό του κέντρο ως λουλουδού, με την κοπέλα μετά από ένα μήνα μετά να δέχεται τελικά τη πρόταση. Για να τον εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο -ή καλύτερα για να βάλει σε ευχαρμογή πιο εύκολα το σχέδιό του-, ο 33χρονος της ζήτησε να μετακομίσει προσωρινά στο σπίτι του στα Εξάρχεια, μέχρι να σταθεροποιηθεί οικονομικά. Από εκεί ξεκίνησε ο Γολγοθάς.

Έμαθε ότι θα είναι εκδιδόμενη, αντέδρασε & την ξυλοκόπησε

Επί μία εβδομάδα ο άνδρας από την Αλβανία επιτηρούσε της κινήσεις της και έπειτα της είπε ότι θα εργαστεί για λογαριασμό του ως εκδιδόμενη σε γραφείο ερωτικών ραντεβού. Στο άκουσμα των όσων της είπε, η 20χρονη αντέδρασε, και τότε ο μαστροπός την ξυλοκόπησε. Μάλιστα, έβαλε ακόμα και «φύλακες» έξω από την πόρτα του διαμερίσματος, για να την ελέγχουν όταν εκείνος απουσίαζε.

Άρπαξε ακόμα και τις κρυμμένες αποταμιεύσεις

Τέσσερα ροζ ραντεβού τη μέρα πραγματοποιούσε κατά μέσο όρο, για περίπου τρεις μήνες, η 20χρονη κοπέλα από την Αλβανία, μέχρι να καταφέρει τον Αύγουστο του 2020, να απελευθερωθεί. Η τιμή για το κάθε ραντεβού που πραγματοποιούνταν σε σπίτια ή ξενοδοχεία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, ανερχόταν στα 150 ευρώ, από τα οποία τα 50 ευρώ τα έπαιρνε το γραφείο που έκλεινε τα ραντεβού, τα 20 ευρώ ο 33χρονος και τα 80 ευρώ η 23χρονη. Παράλληλα, ο 33χρονος Αλβανός την απειλούσε να μην αποκαλύψει στον ιδιοκτήτου του γραφείου ότι εκδίδεται παρά τη θέλησή της.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να υποστήριξε το θύμα, ο συλληφθείς της πήρε όλα τα χρήματα που είχε αποκομίσει, καθώς φρόντιζε να κρατά εκείνος όλο το ποσό και να βγάζει συνολικά 100 ευρώ. Όταν η κοπέλα μετακόμισε σε άλλο διαμέρισμα στου Γκύζη, ο μαστροπός, αντιλήφθηκε ότι είχε αποταμιεύσει κρυφά το ποσό των 5.000 ευρώ, την χτύπησε και της πήρε τα χρήματα. Μια βδομάδα μετά η 20χρονη κατάφερε να δραπετεύσει.

Σεσημασμένος ο 33χρονος μαστροπός -Έπρεπε να δίνει το παρόν σε Α.Τ.

Σύμφωνα με τις πληροφορείες ο άνδρας -που συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου (7/1) στην Πλατεία Αμερικής και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων-, έπρεπε να δίνει το παρόν κάθε πρώτο πενθήμερο του μήνα στο Τμήμα Ασφαλείας Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί ήταν παλιός γνώριμος και είχε… βαρύτατο βιογραφικό, καθώς είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, για ληστεία, για παράβαση των νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών, αλλά και για μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών που δεν είχαν δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις