Η συγκινητική ανάρτηση του Μαρσέλο για το «αντίο» του Γκάρεθ Μπέιλ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Η συγκινητική ανάρτηση του Μαρσέλο για το «αντίο» του Γκάρεθ Μπέιλ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Μαρσέλο: Μαζί με τον Χάμες παρουσίασαν εμβληματική φανέλα της Ρεάλ

10.01.2023 | 11:50

Ο Γκάρεθ Μπέιλ ανακοίνωσε πως σταματά το ποδόσφαιρο σε ηλικία 33 ετών και ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Μαρσέλο, τον αποχαιρέτισε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο Instagram. Οι δύο τους έζησαν πολλά από το 2013 που πήγε ο Ουαλός στη Ρεάλ Μαδρίτης, μέχρι το 2022 που αποχώρησαν μαζί όταν έληξαν τα συμβόλαιά τους με τη «βασίλισσα». Κορυφαία ανάμνηση, που δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το μήνυμα του άσου των «ερυθρόλευκων» ήταν η ασίστ που του έδωσε στο εντυπωσιακό γκολ που έβαλε ο Μπέιλ με «ψαλίδι» στον τελικό του Champions League του 2018 που οι «μπλάνκος» νίκησαν με 3-1. Εκείνο ήταν το ένα από τα πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών Ευρώπης που κατέκτησαν παρέα.

«Τι απίστευτο ταξίδι Γκας (σ.σ. το παρατσούκλι του Γκάρεθ Μπέιλ στα αποδυτήρια της Ρεάλ Μαδρίτης). Ήταν μία μεγάλη ευχαρίστηση για μένα το να γράψουμε ιστορία μαζί και να μοιραστούμε τόσο ωραίες στιγμές», έγραψε χαρακτηριστικά ο Μαρσέλο. Σε αυτά τα χρόνια, που συνυπήρξαν στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Μαρσέλο κι ο Μπέιλ έζησαν πολλές εμπειρίες και μια από τις πιο ξεχωριστές περιελάμβανε και τον Χάμες Ροντρίγκες. Το καλοκαίρι του 2014 οι τρεις τους ήταν τα… βασικά μοντέλα στην παρουσίαση της εμβληματικής μαύρης φανέλας της «βασίλισσας» με αποτυπωμένο ένα δράκο στο στήθος. Από τις εναλλακτικές φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης, αυτή παραμένει μεταξύ των πιο εμπορικών.

 

Η ανακοίνωση του Μπέιλ

Σα κεραυνός εν αιθρία «έσκασε» η ανακοίνωση του Γκάρεθ Μπέιλ πως σταματά το ποδόσφαιρο στα 33 του. «Μετά από προσεκτική σκέψη, ανακοινώνω την άμεση απόσυρσή μου από το σύλλογο και το διεθνές ποδόσφαιρο. Αισθάνομαι απίστευτα τυχερός που πραγματοποίησα το όνειρό μου να παίξω το άθλημα που αγαπώ. Μου χάρισε πραγματικά μερικές από τις καλύτερες στιγμές της ζωής μου. Υπήρξα 17 σεζόν στο υψηλότερο επίπεδο, που θα είναι αδύνατο να επαναλάβω, ανεξάρτητα από το τι μου επιφυλάσσει το επόμενο κεφάλαιο. Από την πρώτη μου συμμετοχή στη Σαουθάμπτον μέχρι την τελευταία μου με τους LAFC (σ.σ: Λος Άντζελες) και όλες τις ενδιάμεσες, έχω διαμορφώσει μια καριέρα σε επίπεδο συλλόγων για την οποία νιώθω τεράστια υπερηφάνεια και ευγνωμοσύνη. Το να παίξω και να είμαι αρχηγός της χώρας μου 111 φορές ήταν πραγματικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

 

Το να δείξω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που έπαιξαν τον ρόλο τους σε αυτό το ταξίδι είναι αδύνατο. Είμαι υπόχρεος σε τόσους πολλούς ανθρώπους που βοήθησαν να αλλάξω τη ζωή μου και να διαμορφώσω την καριέρα μου με τρόπους που δεν μπορούσα ποτέ να ονειρευτώ όταν ξεκίνησα στα 9 μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους συλλόγους μου: Σαουθάμπτον, Τότεναμ, Ρεάλ Μαδρίτης και τέλος LAFC. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές μου, το προσωπικό, τους συμπαίκτες μου, όλους τους οπαδούς, τους μάνταζέρ μου, τους απίστευτους φίλους και την οικογένειά μου. Ο αντίκτυπος που είχαν είναι ανυπολόγιστος. Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς μου και την αδερφή μου, χωρίς την αφοσίωσή τους εκείνες τις πρώτες μέρες, χωρίς τόσο ισχυρά θεμέλια, δεν θα έγραφα αυτήν τη δήλωση αυτή τη στιγμή, οπότε σας ευχαριστώ που με βάλατε σε αυτό το μονοπάτι και για την άνευ όρων υποστήριξή σας.

Θέλω να ευχαριστήσω τη γυναίκα και τα παιδιά μου, η αγάπη και η υποστήριξή τους με στήριξαν. Ήταν δίπλα μου σε όλα τα σκαμπανεβάσματα, κρατώντας με προσγειωμένο στην πορεία. Τώρα περνάω στο επόμενο στάδιο της ζωής μου. Είναι μια εποχή αλλαγής και μετάβασης, μια ευκαιρία για μια νέα περιπέτεια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Exit mobile version