Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μάστιγα οι “μαϊμού” τεχνικοί της ΔΕΗ
ΕΛΛΑΔΑ

Μάστιγα οι “μαϊμού” τεχνικοί της ΔΕΗ

Το κόλπο της... μαξιλαροθήκης

Πείστηκαν να «σώσουν» τα χρήματά τους από τη φωτιά, αλλά αυτά, τυλιγμένα σε μια μαξιλαροθήκη, έγιναν… καπνός. Όλα τα πάρα πάνω δεν ήταν έργο ταχυδακτυλουργού, αλλά το αποτέλεσμα της απάτης δύο αγνώστων, οι οποίοι εμφανίστηκαν ως τεχνικοί της ΔΕΗ, στο σπίτι όπου διαμένουν δύο ηλικιωμένες αδελφές, στο Αηδονοχώρι των Σερρών. Μα αυτά και με εκείνα, αποτέλεσμα ήταν οι «τεχνικοί», να εξαφανιστούν με την περιουσία των δύο γυναικών μια συγκεκριμένα με το ιλιγγιώδες ποσό των 150.000 ευρώ!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, οι δύο άγνωστοι, τους οποίους προσπαθεί τώρα να αναγνωρίσει και να εντοπίσει η Αστυνομία στις Σέρρες, εμφανίστηκαν στην οικία των δύο ηλικιωμένων γυναικών, ντυμένοι με την κατάλληλη ενδυμασία των πραγματικών τεχνικών. Οι γυναίκες, τους υποδέχθηκαν και οι δράστες, κάνοντας μια παραλλαγή στο παραμύθι που πουλάνε συνήθως σ αυτές τις περιπτώσεις, τις πληροφόρησαν ότι δήθεν είχαν εντολή από την Υπηρεσία τους να κάνουν εργασίες στο «δίκτυο» της περιοχής. Πρόσθεσαν ότι λόγω των δήθεν σύνθετων εργασιών υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να προκληθεί πυρκαγιά σε κάποιο από τα σπίτια και βέβαια και το δικό τους.

Κι έφθασαν στο ζητούμενο γι αυτούς. Είπαν ότι «για να μην καούν τα χρήματα» σε μία τέτοια περίπτωση, καλό θα ήταν να τα τοποθετήσουν σε μία μαξιλαροθήκη και να τα βγάλουν από την οικία. Οι ηλικιωμένες τους πίστεψαν, βρήκαν μαξιλαροθήκη, τοποθέτησαν στο εσωτερικό του 150.000 ευρώ, που φύλαγαν στο σπίτι και οι «εργασίες» άρχισαν.

Τις απομάκρυνε

Σε κάποια στιγμή, στο τελικό στάδιο του σχεδίου των «μαϊμού»-τεχνικών, ένας από αυτούς, έστειλε τις δύο αδελφές στο εσωτερικό να δουν αν ανάβει ένα λαμπάκι στον ηλεκτρικό πίνακα. Αυτό ήταν. Ο δεύτερος πλησίασε στο σημείο όπου είχαν αφήσει το «χρυσό μαξιλάρι», το πήρε στα χέρια και έγιναν μαζί…καπνός, χωρίς βέβαια να έχει ξεσπάσει καμία πυρκαγιά…

Η… διαρροή του πίνακα

Δεν πάει πολύς καιρός, από την ημέρα, που δύο άλλοι άγνωστοι, που παρίσταναν ακριβώς τους τεχνικούς της ίδιας υπηρεσίας, εμφανίστηκαν στο σπίτι άλλης ηλικιωμένης στην περιοχή της Καλαμπάκας και…ξεφούρνισαν το παραμύθι του κινδύνου πυρκαγιάς, λόγω διαρροής, που υπήρχε στον πίνακα ηλεκτροδότησης Η ανυποψίαστη ηλικιωμένη, άνοιξε την πόρτα της, αυτοί έφθασαν μαζί της στην κουζίνα. Εκεί, δήθεν για να ελέγξουν τις πρίζες, της ζητούσαν να τους βοηθήσει ενώ την ίδια στιγμή τεχνηέντως, μετακινώντας το ψυγείο, την απομόνωσαν, χωρίς να μπορεί να βγει. Και ενώ ο ένας, υποτίθεται ότι «έκανε εργασίες», μιλώντας της ταυτόχρονα, ο άλλος έψαχνε με την άνεσή του, τα δωμάτια του σπιτιού, μέχρι που ανακάλυψε τις οικονομίες της. Ο δράστης, άρπαξε 2.700 ευρώ που φύλαγε η ηλικιωμένη και έκανε νόημα στον συνεργό του να φύγουν.

Έσπρωχνε το ψυγείο

Αφού εξαφανίστηκαν, η ηλικιωμένη με χίλιες δυσκολίες μπόρεσε να βγει από το σημείο του εγκλωβισμού, σπρώχνοντας βασανιστικά το βαρύ ψυγείο. Καθώς για πολύ ώρα, πίσω από το ψυγείο δεν έπαιρνε καμία απάντηση από τον «τεχνικό», είχε αρχίσει να υποψιάζεται ότι έχει πέσει θύμα απάτης. Το επιβεβαίωσε όταν απεγκλωβίστηκε, πήγε στα δωμάτια, τα είδε άνω κάτω και το κυριότερο, έλειπαν τα 2.700 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις