Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Τα τέλεια ρεβύθια: Μια συνταγή που θα τα σπογειώσει
PLUS

Τα τέλεια ρεβύθια: Μια συνταγή που θα τα σπογειώσει

Τα τέλεια ρεβύθια: Θα χρειαστείς μόνο ένα σκεύος.

Σου αρέσουν ή όχι, τα ρεβυθια είναι από τα πιο υγιεινά όσπρια που πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου όσο πιο συχνά γίνεται. Υπάρχει μια συνταγή που βρήκαμε στο dearlife, με την οποία θα μετατρέψεις τα κλασικά ρεβύθια στο σούπερ νόστιμο πιάτο που θα θες να φτιάχνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Θα χρειαστείς μόνο ένα σκεύος.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

μισό κιλό κριθαράκι

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

αλάτι, μαύρο πιπέρι

4 φλ. ζωμό κότας

1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας

3 φλ. ρεβύθια

1/2 φλ. παρμεζάνα και λίγη παραπάνω για το σερβίρισμα

1/4 φλ. φρέσκο βασιλικό

Ξεκίνα ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμύδι και σόταρε για 3 λεπτά. Ρίξε μέσα το κρυθαράκι και το σκόρδο μαζί με αλάτι και πιπέρι και σόταρε για 1 λεπτό.

Ανακάτεψε μέσα τον ζωμό κότας, την ντομάτα και τα ρεβύθια και άφησε να βράσουν. Σκέπασε με το καπάκι και χαμήλωσε τη φωτιά. Άφησε για 10 λεπτά μέχρι να γίνει το κριθαράκι.

Ρίξε μέσα και την παρμεζάνα και ανακάτεψε. Δοκίμασε και πρόσθεσε κι άλλο αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται. Σέρβιρε πασπαλίζοντας με λίγο βασιλικό και έξτρα παρμεζάνα αν θέλεις.

* Τα ρεβύθια τα έχεις βράσει προηγουμένως στην χύτρα για 20 λεπτά έτσι ώστε να μαλακώσουν. Απλά ρίχνεις τα ρεβύθια στη χύτρα και τα σκεπάζεις με νερό. Κλείνεις το καπάκι και αφήνεις να βράσουν για 20 λεπτά.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις