Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γυναικοκτονία Βρετανία: Βρήκε τη 47χρονη κόρη του δολοφονημένη από τον 26χρονο εραστή της
ΚΟΣΜΟΣ

Γυναικοκτονία Βρετανία: Βρήκε τη 47χρονη κόρη του δολοφονημένη από τον 26χρονο εραστή της

Γυναικοκτονία Βρετανία: «Ήθελε μια νέα αρχή μετά το διαζύγιό της»

Σε μια σοκαριστική υπόθεση στη Βρετανία, ένας απελπισμένος πατέρας αφηγείται τη φρικτή στιγμή που βρήκε το πτώμα της 47χρονης κόρης του σε μια λίμνη αίματος, καθώς ο 26χρονος εραστής της φυλακίστηκε ισόβια για φόνο. Πρόκειται για μια τραγική ιστορία που έχει συγκλονίσει τη Βρετανία, ένα έγκλημα πάθους που κατέστρεψε μια ολόκληρη οικογένεια. Τα λόγια των γονιών της άτυχης γυναίκας σοκάρουν. Ο 75χρονος Γκράχαμ Τίνκλεϊ βρήκε το πτώμα της 47χρονης κόρης του, Κλερ, στο γραφικό χωριό Colston Basset στα περίχωρα του Nottinghamshire, στην κεντρική Αγγλία, τον περασμένο Φεβρουάριο, και δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό του τη φρικιαστική εικόνα. Ενώ ο απελπισμένος πατέρας πάλευε απεγνωσμένα να σώσει τη ζωή της κόρης του αφού την ανακάλυψε, καθώς δεν γνώριζε ότι είναι ήδη νεκρή, την ίδια στιγμή ο εραστής και δολοφόνος της, Τζον Τζέσοπ, 26 ετών, λέγεται ότι έπινε με φίλους.

Η σοκαριστική ανακάλυψη πυροδότησε μια αστυνομική έρευνα και μια μακροχρόνια υπόθεση που έληξε αυτή την εβδομάδα με την ισόβια φυλάκιση του Τζέσοπ από το δικαστήριο του Nottinghamshire, αναφέρει το δημοσίευμα της «Daily Mail». Ο Τίνκλεϊ λέει ότι βλέπει ακόμα εφιάλτες και δυσκολεύεται να κοιμηθεί μετά από αυτή την οδυνηρή δοκιμασία. Η κόρη του υπέστη εκτεταμένα τραύματα από μαχαίρι στο λαιμό και το στήθος, πέρα από άλλα τραύματα κατά τη διάρκεια της άγριας επίθεσης μέσα στο σπίτι της. Ο Τζέσοπ έφυγε από το ακίνητο, αξίας 450.000 λιρών, χωρίς να ειδοποιήσει τις Aρχές, και έφτασε πίσω στο διαμέρισμά του στο Newark, του Notts, τις πρώτες πρωινές ώρες.

https://twitter.com/Telegraph/status/1610896430327074821?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1610896430327074821%7Ctwgr%5Efaf5a98d4890b1548b244d1374062d580d536842%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FTelegraph2Fstatus2F1610896430327074821provider%3Dtwitter

«Βλέπω την Κλερ στα όνειρά μου, βλέπω το αίμα να αναβλύζει από το λαιμό της»

Το πτώμα της Κλερ ανακαλύφθηκε από τον σοκαρισμένο πατέρα της στο σπίτι την επόμενη ημέρα. Ο Τίνκλεϊ, ο οποίος βρήκε την κόρη του ξαπλωμένη δίπλα στο τζάκι με τις πιτζάμες της, δήλωσε στο δικαστήριο: «Μέχρι σήμερα ξυπνάω τη νύχτα, έχω κρίσεις πανικού. Βλέπω την Κλερ στα όνειρά μου. Βλέπω το αίμα να αναβλύζει από το λαιμό της, προσπαθώντας να αναστήσω το νεκρό της σώμα». Τον έπληξε επίσης νέα θλίψη, αφού η σύζυγός του, Σάντρα, διαγνώστηκε με καρκίνο μετά την τραγωδία. Ο πατέρας δήλωσε: «Ήταν τρομερό. Είναι ακόμα ένας εφιάλτης. Το σκεφτόμαστε όλη την ώρα, δεν μπορούμε καν να πάμε μια βόλτα. Οι ζωές μας έχουν καταστραφεί. Η σύζυγός μου έπαθε καρκίνο από τότε που συνέβη αυτό, επειδή κάπνιζε τόσα πολλά τσιγάρα για να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά».

«Της αφαιρέθηκε το 20% του πνεύμονά της και αυτή τη στιγμή κάνει χημειοθεραπεία» δήλωσε ο συντετριμμένος πατέρας, μιλώντας για τη σύζυγό του και την ανείπωτη τραγωδία που βιώνουν. Ο Τίνκλεϊ πρόσθεσε: «Η Κλερ μετακόμισε στο νέο σπίτι επειδή ήθελε μια νέα αρχή στη ζωή της μετά το διαζύγιό της. Ήταν πολύ δημοφιλής και αγαπητή και στην κηδεία της παραβρέθηκαν πάνω από 400 άτομα».

Έγκλημα πάθους από τον 26χρονο

Ο κατά 21 χρόνια νεότερος πρώην σύντροφός της, Τζέσοπ, περιγράφηκε ως «μπερδεμένος» όταν η Κλερ επέλεξε να δώσει τέλος στη σχέση τους, αφού παραδέχθηκε ότι ανησυχούσε για τη διαφορά ηλικίας τους, προτού ο 26χρονος μεταβεί με ποδήλατο στο εξοχικό σπίτι της, όπου εξαπέλυσε μια «επίμονη και βίαιη» επίθεση. Ο Τζέσοπ, ο οποίος γνώρισε την ερωμένη του στον ιστότοπο Facebook Dating, έγινε αργότερα αντικείμενο ανθρωποκυνηγητού και συνελήφθη 11 ημέρες μετά τη δολοφονία, η οποία έλαβε χώρα τη νύχτα της 25ης Φεβρουαρίου του περασμένου έτους. Δήλωσε ένοχος για φόνο σε προηγούμενη ακροαματική διαδικασία τον Οκτώβριο και χθες ο δικαστής όρισε την ελάχιστη ποινή σε 17 χρόνια και οκτώ μήνες, λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των ημερών που ο δολοφόνος είχε ήδη περάσει υπό αστυνομική κράτηση.

«Κατέστρεψε τις ζωές μας, η γυναίκα μου έπαθε καρκίνο»

Όμως, οι γονείς της Κλερ λένε ότι η διάρκεια της ποινής φαίνεται υπερβολικά επιεικής. Ο Τίνκλεϊ δήλωσε: «Αυτός δεν είχε καμία μεταμέλεια. Στην πραγματικότητα σχεδίαζε να το κάνει εκείνο το βράδυ. Καταγράφηκε σε βίντεο να ουρλιάζει για δύο λεπτά όταν της επιτέθηκε. Η ποινή δεν είναι αρκετά μεγάλη». «Τη δολοφόνησε βάναυσα. Κατέστρεψε τις ζωές μας, η γυναίκα μου έπαθε καρκίνο. Στο τέλος της ημέρας, 17 χρόνια και οκτώ μήνες δεν είναι ποινή ισόβιας κάθειρξης. Θα είναι ακόμα νέος όταν βγει. Δεν θέλω να βγει ποτέ ξανά από τη φυλακή. Γιατί θα μπορούσε να το κάνει αυτό σε κάποιον άλλον».

«Τα τσιγάρα και το ποτό ήρθαν για να μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε»

Η σύζυγος και μητέρα της αδικοχαμένης Κλερ, η οποία έχει νοσηλευθεί ήδη δύο φορές για χημειοθεραπεία, δήλωσε: «Ήξερα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αλλά η δολοφονία της το έφερε στην επιφάνεια. Όταν μάθαμε για πρώτη φορά τι συνέβη, τα τσιγάρα και το ποτό ήρθαν για να μας βοηθήσουν να το αντιμετωπίσουμε». Είπε ότι κάπνιζε περίπου 10 τσιγάρα την ημέρα για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει την τραγωδία, προσθέτοντας: «Ήταν απλώς ένας τρόπος να αντιμετωπίσουμε τότε αυτό που συνέβη».

«Μερικές φορές πιάνω τον εαυτό μου να σκέφτεται “δεν είναι αλήθεια”. Αυτό που με δυσκόλεψε ήταν ότι ήταν εκεί από την Παρασκευή το βράδυ που το έκανε μέχρι και κάποιο διάστημα του Σαββάτου, όταν συνειδητοποιήσαμε ότι βρισκόταν εκεί ξαπλωμένη όλες αυτές τις ώρες, μόνη της. Δεν μπορούσα να το βγάλω αυτό από το μυαλό μου». «Ζούμε έναν εφιάλτη και δεν θα ξεχαστεί ποτέ» δήλωσε η μητέρα της Κλερ, συντετριμμένη για την τραγωδία που έχει σοκάρει τη Βρετανία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις