Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Πώς μια γυναίκα πέταξε στον δρόμο 6.000 ευρώ
ΕΛΛΑΔΑ

Πώς μια γυναίκα πέταξε στον δρόμο 6.000 ευρώ

Η απάτη σε βάρος της 85χρονης γυναίκας, έγινε αντιληπτή, λίγο αφ'ότου είχε... πετάξει τα 6.000 ευρώ από το μπαλκόνι

Οι δύο με το που άκουσαν τον άγνωστο να τους μιλάει, έκλεισαν το τηλέφωνο. Η τρίτη, όμως, πανικοβλήθηκε, έδωσε βάση στα λεγόμενά του και σε χρόνο-ρεκόρ, πέταξε από τη βεράντα του σπιτιού της στο δρόμο, φάκελο με 6.000 ευρώ!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής και των τριών πολιτών της Αχαΐας, δύο ανδρών και μιας γυναίκας, ήταν ο ίδιος δράστης, ο οποίος, προσποιούμενος, όπως το συνηθίζουν τα μέλη των συμμοριών, τον…γιατρό, έπεισε την ηλικιωμένη γυναίκα,  που απάντησε στην κλήση του, ότι ο εγγονός της είχε ατύχημα και ως εκ τούτου, υπήρχε άμεση ανάγκη να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Ο «γιατρός», συμπλήρωσε ακόμη στην εμβρόντητη γυναίκα ότι τα χρήματα λόγω του επείγοντος της επέμβασης χρειάζονταν για την…αγορά αναλώσιμων υλικών. Την προέτρεψε ακόμη να τα ρίξει από το μπαλκόνι, απ’ όπου θα τα έπαιρνε συνεργάτης του.

Η αεροπορική… παράδοση

Το τελευταίο βέβαια έγινε προκειμένου να μην πιαστεί ο συνεργάτης-εισπράκτορας του κυκλώματος επ’ αυτοφώρω την ώρα που θα λάμβανε τα χρήματα. Στην περίπτωση της… αεροπορικής επίδοσης,  μπορεί να επικαλείται, σε περίπτωση επ’ αυτοφώρω σύλληψης,  ότι… τυχαία βρήκε στο δρόμο το φάκελο και τον πήρε! Η απάτη σε βάρος της 85χρονης γυναίκας, έγινε αντιληπτή, λίγο αφ’ότου είχε… πετάξει τα 6.000 ευρώ από το μπαλκόνι και ακολούθησε η καταγγελία στην Ασφάλεια.

Άλλες δύο απόπειρες

Τα ίδια στοιχεία από την Πάτρα, αναφέρουν ότι ο εγκέφαλος της ίδιας συμμορίας, πραγματοποίησε, τουλάχιστον άλλες δύο απόπειρες, να αρπάξει χρήματα από τρομοκρατημένους πολίτες, αλλά και οι δύο έκλεισαν το τηλέφωνο. Καθώς, όμως, είχαν ήδη αναστατωθεί, πήραν το δρόμο για το νοσοκομείο το οποίο είχε αναφερθεί από τον δράστη της απάτης για να διαπιστώσουν και από κοντά ότι  ουδεμία επέμβαση σε συγγενή τους είχε προγραμματισθεί από τους πραγματικούς γιατρούς του Νοσοκομείου.

Και ενώ οι συλλήψεις μελών παρόμοιων συμμοριών είναι συχνές και στην Αχαΐα, εν τούτοις, στα τέλη του Δεκεμβρίου άγνωστος, που παρίστανε και πάλι τον γιατρό, κατάφερε να υφαρπάξει το ποσό των 10.000 ευρώ Ο «γιατρός», τότε,  είπε στον ανυποψίαστο ηλικιωμένο ότι το παιδί του έπρεπε να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση για την οποία απαιτούνταν 10.000 ευρώ.

Ο ηλικιωμένος τον πίστεψε και έδωσε την διεύθυνσή του, για να πάει ένας συνεργός του απατεώνα να παραλάβει τα χρήματα, όπως και έγινε. Μετά την αποκάλυψη της απάτης, η Ασφάλεια διερευνά και εκείνη  την υπόθεση, χωρίς να αποκλείει να πρόκειται για την ίδια συμμορία που έχει απλώσει δίχτυα στην Αχαΐα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις