Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βιβλίο Χάρι – Κάρολος: Η “κατσάδα” του Βασιλιά στα αδέρφια
ΚΟΣΜΟΣ

Βιβλίο Χάρι – Κάρολος: Η “κατσάδα” του Βασιλιά στα αδέρφια

Βιβλίο Χάρι - Κάρολος: «Παρακαλώ, αγόρια, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μίζερα»

Η κόντρα του πρίγκιπα Χάρι και του αδερφού του πρίγκιπα Γουίλιαμ έχει απασχολήσει πολύ τα μέσα ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια. Κι ενώ τα δύο αδέρφια δεν φαίνονται και τόσο διατεθειμένα να τα ξαναβρούν, μέχρι και ο πατέρας τους, βασιλιάς πλέον Κάρολος, έχει προσπαθήσει να ρίξει τους τόνους και να βρει μια δίοδο επικοινωνίας. Στο νέο του βιβλίο με τίτλο «Spare» που θα κυκλοφορήσει την επόμενη εβδομάδα, ο πρίγκιπας Χάρι μιλά για όλα – συμπεριλαμβανομένων των διαφωνιών του με τη βασιλική οικογένεια για το Megxit, το παρασκήνιο της εξόδου τους από τη βασιλική οικογένεια, ενώ περιγράφει και τον άγνωστο καβγά μεταξύ τους, ισχυριζόμενος μάλιστα πως ο αδερφός του τον έπιασε από τον γιακά και τον έριξε κάτω, κατηγορώντας τη Μέγκαν πως είναι «σκληρή» και «αγενής».

Η παρέμβαση του βασιλιά Καρόλου: «Μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μίζερα»

Σε άλλο σημείο της βιογραφίας -αντίγραφο της οποίας απέκτησε ο Guardian- ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται μια συνάντηση που είχε με τον πατέρα του και τον αδερφό του μετά την κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, τον Απρίλιο του 2021. Ήταν έναν χρόνο μετά το Megxit και ο πρίγκιπας Χάρι είχε επισκεφθεί την πατρίδα του για την κηδεία του παππού του. Ήταν η πρώτη φορά που γύριζε στο σπίτι του μετά την περίφημη συνέντευξη στην Όπρα Γουίνφρεϊ, με τα βρετανικά μέσα να γράφουν τότε ότι το κλίμα ήταν πολύ παγωμένο και πως υπήρξαν μέλη της οικογένειας που δεν του μίλησαν καν.

Όπως αποκαλύπτει όμως ο πρίγκιπας Χάρι στη βιογραφία του, μετά την κηδεία του παππού του ο ίδιος με τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο και τον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ είχαν μια κατ’ ιδίαν συνάντηση. Σε αυτήν, όπως γράφει ο Χάρι, ο Κάρολος στάθηκε ανάμεσα στα δύο παιδιά του «κοιτάζοντας τα αναψοκοκκινισμένα πρόσωπά μας». Και τότε, σύμφωνα πάντα με τον δούκα του Σάσεξ, ο Κάρολος τους είπε: «Σας παρακαλώ, αγόρια, μην κάνετε τα τελευταία μου χρόνια μίζερα».

Διαλλακτικός ο βασιλιάς Κάρολος -Θέλει να φτιάξει τη σχέση του με τον Χάρι

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι στα απομνημονεύματά του επιτίθεται στον αδερφό του πρίγκιπα Γουίλιαμ, με πολλούς να φοβούνται πως οι σχέσεις των δύο αδερφών «κρέμονται από μια κλωστή». Οι αναφορές του στον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, δεν είναι τόσο σκληρές, αν και ο Κάρολος είναι ήδη πληγωμένος από τις επικρίσεις τόσο προς τον ίδιο όσο και προς άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που έκαναν οι Σάσεξ στο ντοκιμαντέρ τους στο Netflix.

Παρ’ όλα αυτά, πηγές λένε ότι, ενώ είναι μπερδεμένος με τις ενέργειες του γιου του, εξακολουθεί να επιθυμεί να διατηρήσει ανοιχτή μια γραμμή επικοινωνίας, όσο κι αν είναι δύσκολο κάτι τέτοιο. «Το αν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ θα ήταν τόσο δεκτικός είναι ένα άλλο ερώτημα» δήλωσε μια πηγή στην Daily Mail. «Τα πράγματα κρέμονται από μια κλωστή τους τελευταίους μήνες και από ό,τι ακούγεται τα απομνημονεύματα του Χάρι είναι απίθανο να βοηθήσουν».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις