Ταξιδιώτες από Κίνα – μέτρα για κορονοϊό: Αρνητικό rapid τεστ θα ζητά και η Γερμανία

ΚΟΣΜΟΣ

Ταξιδιώτες από Κίνα – μέτρα για κορονοϊό: Αρνητικό rapid τεστ θα ζητά και η Γερμανία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Ταξιδιώτες από Κίνα - μέτρα για κορονοϊό: Νοσοκομεία της Κίνας είναι γεμάτα, με κόσμο να στοιβάζεται σε διαδρόμους

05.01.2023 | 14:33

Σε συναγερμό βρίσκεται όλη η Κίνα -αλλά και ο πλανήτης- για το νέο ξέσπασμα κορονοϊού, με τις εικόνες που μεταδίδονται να είναι σοκαριστικές. Η Γερμανία αλλάζει τους κανονισμούς εισόδου στη χώρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα και εφεξής θα απαιτεί τουλάχιστον ένα αρνητικό rapid test για κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ.

Επιπλέον, θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την είσοδο στη χώρα για τυχόν παραλλαγές του κορονοϊού καθώς και εκτεταμένη παρακολούθηση των λυμάτων, ανέφερε ο ίδιος σε σημερινή του ανακοίνωση.

Συνεδρίαση θρίλερ του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων

Νοσοκομεία της Κίνας είναι γεμάτα, με κόσμο να στοιβάζεται σε διαδρόμους, και άλλους να καίνε νεκρούς στους δρόμους, αφού έχουν φρακάρει νοσηλευτικά ιδρύματα, γραφεία τελετών και κρεματόρια. Οι ανησυχίες για το που μπορεί να φτάσει από το ξέσπασμα αλλά και πως μπορεί να επηρεάσει τον κόσμο, είναι μεγάλες. Ύστερα από μία συνεδρίαση… θρίλερ του Μηχανισμού Αντιμετώπισης Κρίσεων της Κομισιόν, στις Βρυξέλλες, αποφασίστηκε η ισχυρή σύσταση στους ταξιδιώτες από την Κίνα, να κάνουν τεστ κορονοϊού 48 ωρών και να φορούν μάσκα.

 

Ισχυρές συστάσεις από την ΕΕ

Οι διαβουλεύσεις, το απόγευμα της Τετάρτης (04.01.2023), διήρκησαν περίπου έξι ώρες. Οι αξιωματούχοι του τομέα της υγείας της ΕΕ κατέληξαν σε ισχυρή σύσταση για διενέργεια τεστ από τους επιβάτες 48 ώρες πριν από την αποχώρησή τους από την Κίνα. Σύμφωνα με το Associated Press, «η ΕΕ αναφέρει ότι τα 27 κράτη – μέλη “ενθαρρύνονται έντονα” να επιβάλουν προ της αναχώρησης επιβατών από την Κίνα, τεστ COVID-19». Την Τρίτη είχε προηγηθεί ακόμα μία συνάντηση των Ευρωπαίων αξιωματούχων του τομέα της Υγείας, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία των χωρών τάχθηκαν υπέρ των τεστ πριν από την αναχώρηση.

Μέτρα και στην Ελλάδα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Εναρμονισμένη με τις συστάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες από την Κίνα θα είναι και η Ελλάδα, καθώς παίρνει μέτρα κατά του κορονοϊού το επόμενο διάστημα. Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, τα μέτρα που θα ισχύσουν για όσους έρχονται από την Κίνα θα είναι, αρνητικό τεστ 48 ωρών πριν την αναχωρησή τους, καθώς και χρήση μάσκας υψηλής προστασίας. Αποτελούν συστάσεις της ΕΕ, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα γίνεται και ανάλυση των λυμάτων από τις πτήσεις που έρχονται από Κίνα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες της ΕΕ που υιοθετεί μέτρα μετά την «έκρηξη» κρουσμάτων στην Κίνα κατόπιν άρσης των περιορισμών κατά του κορονοϊού. Προηγήθηκε το Βέλγιο, με αρνητικό τεστ και ανάλυση λυμάτων στις πτήσεις από Κίνα, και στη συνέχεια πήραν μέτρα, Σουηδία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η κινεζική πλευρά υποστηρίζει ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από διάφορες χώρες στις κινεζικές αφίξεις έχουν πολιτικά κίνητρα  και προειδοποίησε ότι μπορεί να προβεί σε αντίποινα. Περισσότερες από 10 χώρες  μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ινδία, η Βρετανία αλλά και μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, το Βέλγιο και η Ισπανία, επέβαλαν περιορισμούς στους ταξιδιώτες από την Κίνα ζητώντας αρνητικό τεστ κατά την άφιξή τους. Το Μαρόκο, απαγόρευσε την είσοδο σε Κινέζους επισκέπτες.

Exit mobile version