Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

29

Μαρτίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν: Οι τύψεις που τον “κυνηγούν” μέχρι σήμερα
ΚΟΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν: Οι τύψεις που τον “κυνηγούν” μέχρι σήμερα

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν: Ο Λάντεν πυροβολήθηκε στο συγκρότημά του στην πόλη Αμποταμπάντ στις 2 Μαΐου 2011

Ο Rob O’Neill συμμετείχε στην επιχείρηση Neptune Spear, κατά την οποία η επίλεκτη ομάδα Seal Team Six των ΗΠΑ εντόπισε και σκότωσε με επιτυχία τον ιδρυτή και πρώτο ηγέτη της ισλαμιστικής μαχητικής οργάνωσης Αλ Κάιντα. Ο Μπιν Λάντεν πυροβολήθηκε θανάσιμα στο συγκρότημά του στην πόλη Αμποταμπάντ του Πακιστάν στις 2 Μαΐου 2011. O O’Neill εμφανίστηκε πρόσφατα στη σειρά του Joe Budden στο YouTube, όπου μίλησε για την ιστορία της ζωής του, αφού από ένα ταπεινό παιδί από τη Μοντάνα έγινε ένας από τους πιο έμπειρους δολοφόνους της κυβέρνησης. Αν και η συμμετοχή του στη δολοφονία ήταν ένα σημαντικό επίτευγμα στα βιβλία του, ο 46χρονος δήλωσε ότι υπέστη συναισθηματικές επιπτώσεις μετά την αποστολή.

Όταν ο Budden ρώτησε αν είχε σκοτώσει κάποιον μπροστά στα παιδιά του, ο O’Neill απάντησε: «Ναι, σκότωσα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν μπροστά στον γιο του». Ο πρώην Navy Seal συνέχισε: «Μόλις σκότωσα τον Οσάμα μπιν Λάντεν και είδα το δίχρονο παιδί του και ως πατέρας… Μόλις σκότωσα τον νούμερο ένα τρομοκράτη στον κόσμο και τον κοίταξα και κοίταξα το παιδάκι είπα: “Αυτό το καημένο το παιδί δεν έχει καμία σχέση με αυτό”». «Τον πήρα στα χέρια μου… Τον έβαλα δίπλα στη μαμά του στο κρεβάτι. Δύο ετών, δεν είχε καμία σχέση με αυτό. Δεν ήξερε καν να μιλάει ακόμα» πρόσθεσε. Περιγράφοντας λεπτομερώς τον αντίκτυπο που είχε πάνω του, ο O’Neill είπε ότι «τέτοια πράγματα έρχονται σαν κύματα» και ότι δεν κοιμήθηκε καλά μετά το περιστατικό.

«Έχω υπέροχες μέρες, είμαι θετικός άνθρωπος», είπε. «Αλλά μπορώ να κλείσω τα μάτια μου και να δω την κρεβατοκάμαρα του Μπιν Λάντεν όποτε θέλω». Ο εκλιπών ηγέτης της Αλ Κάιντα θεωρήθηκε υπεύθυνος για πολυάριθμες θανατηφόρες τρομοκρατικές ενέργειες, συμπεριλαμβανομένων των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον του Πενταγώνου και του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου το 2001, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 2.977 άνθρωποι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις