Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μαρτίνα Ναρβατίλοβα καρκίνος: Η σύζυγος “βράχος”, η μητρότητα και ο αγώνας που ξεκινά
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μαρτίνα Ναρβατίλοβα καρκίνος: Η σύζυγος “βράχος”, η μητρότητα και ο αγώνας που ξεκινά

Μαρτίνα Ναρβατίλοβα καρκίνος: Η 66χρονη κορυφαία τενίστρια υποσχέθηκε στους εκατομμύρια θαυμαστές της ότι θα παλέψει με δύναμη

Η Μαρτίνα Ναρβατίλοβα ανακοίνωσε ότι ο καρκίνος της χτύπησε την πόρτα αλλά εκείνη με δύναμη και σθένος επιμένει ότι «δεν έχει τελειώσει ακόμα». Είναι αποφασισμένη να δώσει σκληρή μάχη και στα δύο μέτωπα του καρκίνου στον λαιμό και τον μαστό. Η 66χρονη τενίστρια ευχαρίστησε τους θαυμαστές της για την υποστήριξη που της έχουν δείξει και αποκάλυψε ότι την έχουν κατακλύσει αμέτρητα μηνύματα για ταχεία ανάρρωση. Η ίδια έγραψε στο Twitter: «Περιττό να πω ότι το τηλέφωνό μου και το Τwitter έχουν σπάσει, οπότε θα πω ξανά- σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας και δεν έχω τελειώσει ακόμα».

Το νέο tweet έρχεται την ώρα που η Ναβρατίλοβα, η μεγαλύτερη πρωταθλήτρια του Wimbledon στο μονό, ανακοίνωσε ότι οι γιατροί διέγνωσαν ότι πάσχει από δύο μορφές καρκίνου, όταν εκείνη ανακάλυψε ένα διογκωμένο λεμφαδένα στο λαιμό της τον περασμένο Νοέμβριο. Η σταρ του τένις, η οποία έκανε ρεκόρ κερδίζοντας το τουρνουά εννέα φορές, δήλωσε ότι το «διπλό χτύπημα είναι σοβαρό, αλλά διορθώνεται». Μετά την αποκάλυψή της, η πρώην Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις, Μπίλι Τζιν Κινγκ μοιράστηκε τη συμπαράστασή της στην πρώην συναθλήτριά της. Έγραψε στο Twitter: «Η Μαρτίνα είναι τόσο γενναία όσο και δυνατή. Έχει ξαναδώσει αυτή τη μάχη και είναι στις σκέψεις και τις προσευχές μας».

Μαρτίνα Ναρβατίλοβα: Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις

Η τσεχικής καταγωγής Αμερικανίδα Ναβρατίλοβα, η οποία είναι παντρεμένη με την πρώην βασίλισσα ομορφιάς της Ρωσίας Τζούλια Λεμίγκοβα: «Ελπίζω σε μια ευνοϊκή έκβαση. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις». Υπενθυμίζεται ότι το 2010 η Ναβρατίλοβα είχε διαγνωστεί ξανά καρκίνο του μαστού. Δήλωση του εκπροσώπου της περιέγραψε την πρόγνωση ως «καλή».

«Η Μαρτίνα Λαβρατίλοβα διαγνώστηκε με καρκίνο του λαιμού πρώτου σταδίου», ανέφερε η ανακοίνωση. «Η πρόγνωση είναι καλή και η Μαρτίνα θα ξεκινήσει τη θεραπεία της αυτό το μήνα». Η Ναβρατίλιβα, η οποία έγινε πολίτης των ΗΠΑ το 1981, ανακάλυψε έναν διογκωμένο λεμφαδένα και η βιοψία έδειξε καρκίνο του λαιμού σε αρχικό στάδιο. Ενώ η Ναβρατίλοβα υποβαλλόταν σε εξετάσεις για το λαιμό της, ανακαλύφθηκε ο άσχετος καρκίνος του μαστού.

Η καλή πρόγνωση και η θεραπεία

Ο εκπρόσωπός της πρόσθεσε σε δήλωσή του: «Ο τύπος του καρκίνου είναι HPV και ο συγκεκριμένος τύπος ανταποκρίνεται πολύ καλά στη θεραπεία. Και οι δύο αυτοί καρκίνοι βρίσκονται σε πρώιμα στάδια με εξαιρετικά αποτελέσματα». Η Ναβρατίλοβα ήταν μία από τις πρώτες ανοιχτά ομοφυλόφιλες αθλητικές προσωπικότητες. Αποσύρθηκε αρχικά το 1994, μετά από ένα ρεκόρ 167 τίτλων στο μονό και 331 εβδομάδες στο Νο. 1 της κατάταξης WTA. Επέστρεψε στο tour για να παίξει διπλό το 2000 και περιστασιακά αγωνιζόταν και στο μονό. Στα 50 της αποφάσισε να αποσυρθεί οριστικά από το επαγγελματικό τένις. Μετά την αποχώρησή της, έχει γίνει εξέχουσα σχολιαστής του αθλήματος και έχει συμμετάσχει στην κάλυψη του BBC στο Wimbledon.

Μαρτίνα Ναρβατίλοβα: Ο γάμος της με Ρωσίδα καλλονή και η μητρότητα

Η Ναβρατίλοβα παντρεύτηκε τη σύζυγό της Λεμίγκοβα το 2015 μετά από εννέα χρόνια κοινής πορείας. Το ζευγάρι γνωρίστηκε πριν από 20 χρόνια σε ένα γκέι μπαρ του Παρισιού. Το ζευγάρι ζει μαζί στο Μαϊάμι με τις δύο κόρες του, πέντε σκυλιά, χελώνες και μια γάτα, αναφέρει η εφημερίδα The New York Times. Το 2012, η Ναβρατίλοβα δήλωσε ότι η μητρότητα άλλαξε τη ζωή της και μείωσε τα ταξίδια της για να περνάει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά της. Τα δύο παιδιά είναι από προηγούμενη σχέση της Λεμίγκοβα.

Θέτοντας τότε το ευαίσθητο θέμα της μητρότητας, παρουσιάστρια της είπε ότι πολλά ομοφυλόφιλα ζευγάρια υψηλού προφίλ έχουν αποκτήσει παιδιά και τη ρώτησε: «Θα θέλατε να αποκτήσετε παιδιά ή αυτό συνέπεσε με τα χρόνια του grand slam;». Η Ναβρατίλοβα απάντησε: «Λίγο πολύ, λοιπόν, αυτά τα χρόνια έχουν περάσει, έχω μπει για τα καλά στην εμμηνόπαυση τώρα, οπότε αυτό το πλοίο έχει σαλπάρει!». Ωστόσο, πρόσθεσε: «Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να αποκτήσω παιδί, αλλά τώρα είμαι σε σχέση με τη σύντροφό μου και έχει δύο κορίτσια, οπότε είμαι γονιός τώρα».

Σχετικά με τη μητρότητα, η Ναβρατίλοβα δήλωσε,

«Είναι δύσκολο, δύο κορίτσια, αλλά είναι διασκεδαστικό, είναι καταπληκτικό». Η σταρ, η οποία είχε δύσκολες σχέσεις με πρώην φιλενάδες, όπως η Τόνι Λέιτον που κατέληξε σε δικαστική διαμάχη, καθώς και με μια άλλη βασίλισσα ομορφιάς, την πρώην Μις Τέξας Τζούντι Νέλσον, παραδέχτηκε: «Θέλω να αλλάξω λίγο τη ζωή μου, όπου δεν θα χρειάζεται να ταξιδεύω τόσο πολύ. Είναι μια άμεση οικογένεια. Είναι περίεργο γιατί μπαίνεις σε μια σχέση και υπάρχουν δύο παιδιά. Ναι, αλλάζει τη ζωή σου, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό, αλλά με καλό τρόπο».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Lemigova (@julialemigova)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Lemigova (@julialemigova)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Lemigova (@julialemigova)

H Λεμίγκοβα στέκεται βράχος στο πλευρό της

Η Λεμίγκοβα, κόρη συνταγματάρχη του σοβιετικού στρατού, εθεάθη για πρώτη φορά με τη Ναβρατίλοβα στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Ωστόσο, η Λεμίγκοβα, η οποία ήταν η τελευταία Μις ΕΣΣΔ πριν από την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης και η οποία τώρα διευθύνει μια επιχείρηση καλλυντικών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Julia Lemigova (@julialemigova)

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις