Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Εργαστήρια τρομοκρατούν πιθήκους με φίδια και αράχνες στο πλαίσιο κυβερνητικών πειραμάτων
ΚΟΣΜΟΣ

Εργαστήρια τρομοκρατούν πιθήκους με φίδια και αράχνες στο πλαίσιο κυβερνητικών πειραμάτων

Επιστήμονες ανοίγουν τα κρανία των πιθήκων και στη συνέχεια εγχέουν τοξίνες για να κάψουν τα εγκεφαλικά κύτταρα ή να αναρροφήσουν τμήματα του εγκεφάλου τους

Εργαστήρια με έδρα την Κολομβία εξασφάλισαν εκατομμύρια δολάρια από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στις ΗΠΑ με σκοπό να αναπτύξουν εμβόλια κατά τη ελονοσίας χρησιμοποιώντας ωστόσο πιθήκους για τα πειράματά τους. Πρώην υπάλληλοι και καταθέσεις εγγράφων μιλούν για αμφισβητήσιμες επιχειρηματικές πρακτικές και άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους πιθήκους. Έρευνα της PETA που περιλαμβάνει χιλιάδες σελίδες εγγράφων και τις μαρτυρίες 11 ατόμων αποκαλύπτει ένα σχέδιο «γεμάτο απληστία, ψέματα και μιζέρια» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Πρόσφατα η PETA ανάρτησε ένα βίντεο με εργαζόμενους στα πειράματα που τρομοκρατούν τους πιθήκους, οι οποίοι έχουν υποστεί βλάβη στον εγκέφαλο, με ψεύτικα φίδια και αράχνες, στο πλαίσιο πειραμάτων, που επί δεκαετίες τα ζώα κακοποιούνται και τρομοκρατούνται. Οι επιστήμονες του περάματος, σύμφωνα με την PETA, ανοίγει τα κρανία των πιθήκων και στη συνέχεια εγχέει τοξίνες για να κάψει τα εγκεφαλικά κύτταρα ή να αναρροφήσει τμήματα του εγκεφάλου.

Στη συνέχεια ράβουν τα κρανία τους και τοποθετούν τα ζώα σε μικρά κλουβιά, προκαλώντας τους σκόπιμα τους χειρότερους φόβους τους, για να δουν πώς θα αντιδράσουν. «Όταν τελειώνουν μαζί τους, τους σκοτώνουν» αναφέρει η PETA. Τα ζώα έχουν μολυνθεί εσκεμμένα με το παράσιτο της ελονοσίας ενώ οι σπλήνες τους αφαιρούνται χειρουργικά. Σύμφωνα με την PETA δε η κολομβιανή αυτή «κοινοπραξία» ανήκει σε μια ομάδα συζύγων, οι οποίοι πριν από χρόνια ίδρυσαν μια από τις βιοϊατρικές εταιρείες τους εγκαθιστώντας τους εαυτούς τους και τα τρία ανήλικα παιδιά τους -το μικρότερο από τα οποία ήταν τότε 12 ετών- ως μοναδικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της.

Oι πίθηκοι τρέφονταν με κροκέτες σκύλου μουσκεμένες σε ζαχαρούχο νερό

Ο επιθεωρητής της PETA διαπίστωσε ότι οι πίθηκοι τρέφονταν με κροκέτες σκύλου μουσκεμένες σε ζαχαρούχο νερό ενώ δεν υπήρχε κανένα αρχείο που να δείχνει ότι η διατροφή τους προσαρμόστηκε με βάση τις ατομικές ανάγκες ή την ηλικία τους. Στους πιθήκους χορηγείται ανθρώπινο συμπλήρωμα εβδομαδιαίως, σύμφωνα με την έκθεση επιθεώρησης, που έχει στην κατοχή της η PETA. Παράλληλα, η PETA απέκτησε 43 ώρες βίντεο με τα πειράματα σε δεκάδες πιθήκους. Για σχεδόν δύο δεκαετίες, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) χρηματοδοτούν τους δύο κολομβιανούς οργανισμούς για να αναπτύξουν ένα εμβόλιο κατά της ελονοσίας που ακόμα δεν υπάρχει.

Η PETA διαπίστωσε ότι παρά το γεγονός ότι έλαβε εκατομμύρια δολάρια σε χρήματα φορολογουμένων τις τελευταίες δύο δεκαετίες – συμπεριλαμβανομένων δύο τρεχουσών επιχορηγήσεων από την υπηρεσία του Άντονι Φάουτσι, το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) – αυτά τα ιδρύματα πειραματίζονται σε πιθήκους Aotus και τους εκτρέφουν, πιθανώς παράνομα, εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με την PETA, χρησιμοποίησαν παραποιημένες πληροφορίες σχετικά με αιτήσεις επιχορήγησης του NIH και παραβίασαν τις οδηγίες φροντίδας και χρήσης ζώων, κρατώντας τους πιθήκους σε άθλιες συνθήκες ενώ φέρεται να παραποίησαν στοιχεία και δεδομένα.

Φρίκη…

Τα αρχεία που έχει στην κατοχή της η PETA τεκμηριώνουν ότι μόνο το 2019, η dr. Elisabeth Murray χρησιμοποίησε 132 πιθήκους στα πειράματά της στη νευροψυχολογία. Ενώ τα σκληρά πειράματά της προκαλούν ακραία βλάβη και τραύματα σε όλα τα ζώα, τα αρχεία διευκρινίζουν ότι 72 πίθηκοι χρησιμοποιήθηκαν σε αυτά που ταξινομούνται ως πειράματα «κατηγορίας Δ», που είναι γνωστό ότι προκαλούν πόνο. Η Murray φέρεται να υποβάλλει ευάλωτους πιθήκους σε χειρουργικές επεμβάσεις που προκαλούν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, κάνει εμφυτεύσεις στο κρανίο τους, κρατά τα ζώα πεινασμένα ή χωρίς νερό για να τα αναγκάσει να συνεργαστούν σε κλινικές δοκιμές, φυσάει αέρα στα μάτια τους και τα κρατά σε συνθήκες αιχμαλωσίας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι πίθηκοι παραμένουν σε αυτές τι συνθήκες για χρόνια ή και δεκαετίες και κανένας τους δεν έχει καταλήξει ποτέ σε κάποιο καταφύγιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις