Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βαριά «καμπάνα» σε Ρομά που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς
ΕΛΛΑΔΑ

Βαριά «καμπάνα» σε Ρομά που επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικούς

Καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών χωρίς αναστολή

Ρομά στην Άμφισσα, έβαλε φωτιά στο σπίτι του, υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, που είχε καταναλώσει, έφθασαν οι πυροσβέστες να τη σβήσουν, αλλά όταν είδε αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ να φθάνουν για προστασία των πυροσβεστών, που δέχονται συχνά επιθέσεις σε καταυλισμούς, άρπαξε ένα μαχαίρι και επετέθη εναντίον τους.

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο ιδιοκτήτης του οικήματος, που είχε παραδοθεί στις φλόγες, αφοπλίστηκε από τους αστυνομικούς, οδηγήθηκε στο Τμήμα και παραπέμφθηκε αρχικά στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, απειλής, εξύβρισης και παράβασης της νομοθεσίας περί όπλων. Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο όπου, όπως πληροφορεί η Αστυνομία με επίσημη ενημέρωσή της, καταδικάστηκε σε 38 μήνες φυλάκισης και οδηγήθηκε σε σωφρονιστικό κατάστημα να εκτίσει την ποινή.

Σύμφωνα με την επίσημη παράθεση των γεγονότων, που συνέβησαν στο φόντο του τραγικού θανάτου του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, ενώ καταδιωκόταν από ομάδα ΔΙΑΣ, αρχικά εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε οίκημα ιδιοκτησίας του συλληφθέντα. «Στο σημείο», αναφέρει η Αστυνομία «έσπευσαν πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας και κατέσβεσαν την πυρκαγιά, ενώ προς ενίσχυση τους προσέτρεξαν και τρεις Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Στην θέα των Αστυνομικών, ο ιδιοκτήτης του οικήματος κινήθηκε προς το μέρος τους, κρατώντας μαχαίρι, απειλώντας τους για την ζωή τους και εξυβρίζοντάς τους, προκειμένου να απομακρυνθούν.

Τον αφόπλισαν

Οι Αστυνομικοί κατάφεραν να αφοπλίσουν άμεσα αυτόν και να τον συλλάβουν, ενώ κατάσχεσαν και το μαχαίρι, το οποίο είχε μήκος 26 εκατοστά. Την προανάκριση ενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας – Δελφών, ενώ ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας. Με Απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Άμφισσας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 38 μηνών, χωρίς αναστολή και με παραγγελία του αρμόδιου Εισαγγελέα, οδηγήθηκε σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις