Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 29χρονη μητέρα Αλιάκμονας: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία με το μωρό
ΕΛΛΑΔΑ

29χρονη μητέρα Αλιάκμονας: Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την τραγωδία με το μωρό

29χρονη μητέρα Αλιάκμονας: Τα «γυρίζει» λέγοντας πως δεν σκότωσε αυτή το παιδί της

Η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την τραγική υπόθεση με το νεκρό βρέφος, μόλις 11 μηνών, που εντοπίστηκε στο φράγμα του Αλιάκμονα. Όπως αναφέρεται, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα εκείνη αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (ενός έτους) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού. Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας».

Βέροια: «Την 29χρονη επισκέπτονταν συχνά κοινωνικοί λειτουργοί» λέει ο πρόεδρος του Σταυρού Ημαθίας

Η μητέρα παρακολουθείτο από ειδικούς της πρόνοιας και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου. Οι κάτοικοι του χωριού δηλώνουν συγκλονισμένοι από τον τραγικό θάνατο του βρέφους, καθώς έρχονταν συχνά σε επαφή με τη μητέρα και το μωρό χωρίς κανένας ωστόσο να έχει υποψιαστεί κάτι κακό. «Είναι αλήθεια πως η Ελευθερία αντιμετώπιζε διάφορα ψυχολογικά προβλήματα. Είχε νοσηλευτεί κι αρκετές φορές στο νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό όμως και ιδιαίτερα μετά την γέννηση του παιδιού, ήταν άλλος άνθρωπος. Είχε ηρεμήσει αρκετά, φερόταν εξαιρετικά καλά στο μωρό, δεν έδειχνε πως θα έφτανε σε αυτό το ακραίο σημείο, διότι την επισκεπτόταν και η πρόνοια αρκετές φορές» επισημαίνει στο Πρώτο Θέμα ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Σταυρός Ημαθίας.

Ζούσε στο μικρό χωριό της Ημαθίας με τη μητέρα και τον παππού της

Η 29χρονη, που δεν εργαζόταν, ζούσε στο μικρό χωριό της Ημαθίας με τη μητέρα και τον παππού της καθώς ο πατέρας της είχε πεθάνει εδώ και αρκετά χρόνια. Από την εποχή των σοβαρών ψυχολογικών της προβλημάτων και ιδιαίτερα μετά τις επαναλαμβανόμενες νοσηλείες της σε ψυχιατρικές κλινικές, το σπίτι της οικογένειας άρχισαν να επισκέπτονται κοινωνικοί λειτουργοί και άτομα της πρόνοιας προκειμένου να ελέγχουν την όλη κατάσταση.

«Είχε στήριγμα της την μητέρα της και τον παππού της διότι ο πατέρας είχε πεθάνει. Απορούμε όλοι πώς συνέβη όλο αυτό το κακό. Ερχόντουσαν εδώ κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, η πρόνοια όλοι ήταν δίπλα της. Ο παππούς και η μητέρα της Ελευθερίας το μωρό αυτό το μεγάλωναν σε ένα άκρως φυσιολογικό οικογενειακό περιβάλλον. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτό που έχει συμβεί γιατί το μωρό το ζούσαμε, το παίζαμε όλοι εδώ», υπογραμμίζει ο κ. Κεϊσίδης. Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του χωριού, το σπίτι της Ελευθερίας επισκεπτόταν συχνά και ο πατέρας του παιδιού. «Ο σύντροφός της ερχόταν εδώ και έβλεπε το παιδί. Το έπαιζε, του έφερνε τα δώρα του, φαινόταν να έχουν μεταξύ τους μια καλή σχέση και να υπήρχαν τσακωμοί δεν βλέπαμε κάτι. Τι γινόταν μεταξύ τους κανένας δεν ξέρει».

H 29χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια

H 29χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια, ενώ μετά τον θάνατο του πατέρα της, η μητέρα της επέλεξε να εγκατασταθούν στο χωριό της Ημαθίας. «Η Ελευθερία με τους γονείς της μεγάλωσε στην Βέροια. Εδώ ήρθε μαζί με την μητέρα της όταν πέθανε ο πατέρας και ήρθαν να μείνουν με τον παππού. Μιλούσε σε όλους, ήταν κοινωνική, τώρα τι και πως κανένας δεν ξέρει. Αν ήταν επιθετική απέναντι στους δικούς της, μόνο εκείνοι το γνωρίζουν, εμείς την βλέπαμε στο μπαλκόνι ευτυχισμένη μαζί με το μωρό της. Εμείς πάντως που την ζούσαμε δεν είδαμε ποτέ κάτι παράξενο ώστε καταλάβουμε ότι αισθάνεται πιεσμένη ή προβληματισμένη από κάτι» σημειώνει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας του χωριού Σταυρός Ημαθίας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση άσκησε ο εισαγγελέας

Εις βάρος της 29χρονης μητέρας ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, με τη μητέρα τώρα να υποστηρίζει πως δεν σκότωσε το παιδί. Πληροφορίες του thestival.gr αναφέρουν ότι η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1). «Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ισχυρίστηκε μάλιστα η μητέρα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την ιατροδικαστική εξέταση, η αιτία θανάτου του 11 μηνών βρέφους φαίνεται να είναι ο πνιγμός, ενώ πληροφορίες του ThessToday.gr σημειώνουν πως τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν, επίσης, ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Τι υποστηρίζει ο πατέρας του βρέφους

Ο πατέρας του 11 μηνών βρέφους μίλησε στο iefimerida.gr για τις προσπάθειες που είχε κάνει προκειμένου να αναγνωρίσει το παιδί. «Έκανα τα πάντα για να το αναγνωρίσω, ωστόσο δεν ήθελαν. Προπαραμονή Χριστουγέννων είχα πάει να δω το παιδί και να συζητήσω τι θα κάνουμε. Τους είπα ότι το παιδί χρονίζει και ότι θα πρέπει να βρούμε μια λύση. Δεν το ήθελαν» ανέφερε. «Για το περιστατικό με πήρε για να με ενημερώσει η Ασφάλεια, δεν επικοινώνησε μαζί μου κανείς από την οικογένεια», τόνισε ο πατέρας του μωρού το οποίο πέταξε η μητέρα του στον Αλιάκμονα.

«Δεν είχαμε παντρευτεί, δεν διατηρούσαμε σχέση. Δεν ήταν παραμελημένο το μωρό. Ήταν πάντα αλλαγμένο, πλυμένο και ταϊσμένο. Στις 2 Δεκεμβρίου το είχα πάει στον παιδίατρο». Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μητέρα, που συνελήφθη, έχει νοσηλευτεί δέκα φορές σε ψυχιατρείο, ενώ το 11 μηνών βρέφος ήταν μεν εκτός γάμου, ωστόσο ο πατέρας του ήθελε να το αναγνωρίσει.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις