Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Δρόμοι που καθαρίζονται μόνοι τους
ΚΟΣΜΟΣ

Δρόμοι που καθαρίζονται μόνοι τους

Λειτουργούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο

Ένα διαφορετικό τρόπο έχει εφαρμόσει Μητροπολιτική Κυβέρνηση της Σεούλ σε δρόμους της πόλης προκειμένου να λύσει σειρά ζητημάτων.

Μικρές συσκευές ψεκασμού έχουν κεντρικά σημεία δρόμων έχοντας διττό ρόλο: να δροσίζει εν μέσω καύσωνα, αλλά και να μειώνει την ατμοσφαιρική ρύπανση. Συγκεκριμένα, οι συσκευές έχουν τοποθετηθεί στις διαχωριστικές λωρίδες λειτουργούν από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο.

Για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, οι ψεκασμοί επιχειρούν να μειώσουν τη θερμοκρασία της ασφάλτου, συμβάλλοντας και στον περιορισμό της συνολικής θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας.

Τους άλλους μήνες –Απρίλιο, Μάιο, Οκτώβριο, οι ψεκαστήρες λειτουργούν για την μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το μικροσωματίδια που δημιουργούνται από την επαφή των ελαστικών στο οδόστρωμα κολλούν λόγω του νερού στην άσφαλτο και έτσι δεν διαχέονται στην ατμόσφαιρα.

«Ο ψεκασμός νερού στις επιφάνειες του δρόμου, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της θερμοκρασίας του δρόμου και στον μετριασμό της λεπτής σκόνης που δημιουργείται από τη φθορά των ελαστικών», είχε αναφέρει τον περασμένο Απρίλιο ένας αξιωματούχος της πόλης της Σεούλ.

Να σημειωθεί ότι η ρύπανση από τη φθορά των ελαστικών αυτοκινήτων μπορεί να είναι 1.000 φορές χειρότερη από τις εκπομπές καυσαερίων, όπως αναφέρει έρευνα του Παγκόσμιου Ανεξάρτητου Οργανισμού «Analytics Emissions».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις