Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γκάφα ιατρείου στη Βρετανία: Το μήνυμα σοκ που έλαβαν ασθενείς… αντί για ευχές
ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα ιατρείου στη Βρετανία: Το μήνυμα σοκ που έλαβαν ασθενείς… αντί για ευχές

Γκάφα ιατρείου στη Βρετανία: Η κλινική ζήτησε συγγνώμη με νέο μήνυμα γράφοντας πως ήθελε να στείλει «καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος» αλλά το... κακό είχε γίνει

Το απερίσκεπτο προσωπικό ενός ιατρείου έστειλε κατά λάθος ένα μαζικό μήνυμα σε εκατοντάδες ασθενείς ενημερώνοντάς τους ότι πάσχουν από «επιθετικό καρκίνο του πνεύμονα» αντί να τους ευχηθεί καλά Χριστούγεννα. Το γραπτό μήνυμα, που στάλθηκε στις 23 Δεκεμβρίου, εξέδωσε την ψευδή διάγνωση στους ασθενείς του Askern Medical Centre στο Ντόνκαστερ της Αγγλίας- συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πραγματικά περίμεναν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για καρκίνο του πνεύμονα, ανέφερε η The Sun. Ο 57χρονος εργολάβος ακινήτων Κρις Ριντ, φέρεται να έλαβε το γραπτό μήνυμα αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις για καρκίνο του πνεύμονα, με αποτέλεσμα η σύντροφός του να ξεσπάσει σε κλάματα. Ο κ. Ριντ προσπάθησε να τηλεφωνήσει στο χειρουργείο, αλλά οι γραμμές ήταν κατειλημμένες με αποτέλεσμα να σπεύσει στο ιατρείο για να ενημερωθεί στη συνέχεια ότι επρόκειτο για λάθος και ότι τα αποτελέσματα του καρκίνου του ήταν, στην πραγματικότητα, αρνητικά.

Το γραπτό μήνυμα, το οποίο αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ασθενείς, έγραφε,

«Διάγνωση – Επιθετικός καρκίνος του πνεύμονα με μεταστάσεις». Το μήνυμα φαίνεται ότι προοριζόταν για εσωτερική κυκλοφορία μεταξύ του προσωπικού του χειρουργείου, αλλά προκάλεσε οργή με πολλούς να δηλώνουν ότι έπαθαν σοκ. Το χειρουργείο εξέδωσε ένα δεύτερο μήνυμα 22 λεπτά αργότερα, ζητώντας ειλικρινά συγγνώμη» για το λάθος. Πρόσθεσε: «Το μήνυμά μας προς εσάς θα έπρεπε να έχει ως εξής: Σας ευχόμαστε καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος». «Έλαβα αυτό το μήνυμα και δεν είμαι ο μόνος. Έτρεμα και έκλαιγα. Αρκετοί είχαμε φτάσει στο ιατρείο με το ίδιο κείμενο. Ήμουν κοντά στο ιατρείο και μπήκα μέσα για να πω τι στο διάολο; Δεν είμαι η μόνη, αλλά οι άνθρωποι θα ανησυχούν τώρα αν έχουν λάβει αυτό το μήνυμα». Ένας άλλος ασθενής ήταν εξαγριωμένος με το ιατρείο. Άλλοι που έλαβαν το εν λόγω μήνυμα επεσήμαναν την αγωνία τους καθώς περίμεναν τα αποτελέσματα μέσα στην περίοδο των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις