Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Άντε πάλι τα ίδια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντε πάλι τα ίδια

Εκλογές: Νέα σεναριολογία πυροδότησαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις αποφάσεις του… βουνού.

Και ήταν λογικό και επόμενο η δήλωση του πρωθυπουργού ότι οι μεγάλες αποφάσεις παίρνονται στο βουνό να πυροδοτήσει νέο κύκλο Σεναρίων για το πότε θα γίνουν οι εκλογές. Απόλυτα φυσιολογικό θα πει κανείς, παρά το γεγονός ότι τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε να μην πάει στο βουνό και συγκεκριμένα στο Μέτσοβο, αλλά να κατηφορίσει στα Χανιά. Αλλάζει αυτό την σκέψη άραγε; Σίγουρα όχι. Αν ο πρωθυπουργός έχει επιλέξει αυτή τη χρονική περίοδο να αποφασίσει τον χρόνο των εκλογών, είτε στο βουνό, είτε στη θάλασσα, η απόφαση θα ληφθεί. Αυτό που επίσης είναι σίγουρο είναι ότι μέχρι να ανακοινωθεί η ημερομηνία των εκλογών τα σενάρια θα είναι πολλά και ποικίλα.

Και είναι απορίας άξιον γιατί κάποιοι επιμένουν σεναριολογία για την ημερομηνία των εκλογών, όταν πολύ πρόσφατα -μόλις πριν λίγες μέρες- κάηκε ένα ακόμη σενάριο για την ημερομηνία των εκλογών. Θυμάστε ότι πριν 15 μέρες κάποιοι υποστήριζαν ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να προκηρύξει εκλογές στις 17 Δεκεμβρίου, ημερομηνία όπου ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός. Τελικά μείναν μόνο τα σενάρια και τίποτε άλλο. Τώρα, λοιπόν, οι λάτρεις της σεναριολογίας έχουν ανακαλύψει άλλες ημερομηνίες και κάποιοι μιλούν για το τέλος Μαρτίου, κάποιοι άλλοι για τις 9 Απριλίου και κάποιοι άλλοι για το τέλος Μαΐου.

Ο κοινός παρονομαστής

Σε όλα αυτά τα σενάρια υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής, ότι οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν ούτε κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, ούτε κατά τη διάρκεια των πανελληνίων εξετάσεων. Επομένως οι ημερομηνίες που παραμένουν ανοικτές δεν είναι και πολλές και το να κάνεις σενάρια για την Κυριακή των εκλογών δεν είναι και κανένα μεγάλο επίτευγμα στην παρούσα φάση, αφού αυτές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή. Από πού όμως καλλιεργείται η σεναριολογία των εκλογών; Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι συντηρεί την εκλογολογία για να καλύψει την υστέρηση της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας, αλλά και για να καλύψει τους λάθος χειρισμούς της στην υπόθεση των υποκλοπών.

Τα κυβερνητικά στελέχη από την πλευρά τους θεωρούν ότι εκλογολογία συντηρείται από τα κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί δεν έχουν κανένα επιχείρημα και κανένα κυβερνητικό πρόγραμμα να παρουσιάσουν στον ελληνικό λαό, καλύτερο τουλάχιστον από αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό το λόγο, λένε τα κυβερνητικά στελέχη, έχουν αναπτύξει και την ρητορική της προοδευτικής συγκυβέρνησης και μάλιστα από την πρώτη Κυριακή των εκλογών, απέναντι στον στόχο της αυτοδυναμίας της Νέας Δημοκρατίας.

Η αδήριτη επικαιρότητα

Την ίδια ώρα τα θέματα της επικαιρότητας, δηλαδή ακρίβεια, υποκλοπές και υπόθεση Καϊλή μεταφράζονται από την πλευρά της αντιπολίτευσης ως τροχοπέδη στην πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς τις κάλπες και την επίτευξη του στόχου της αυτοδυναμίας και από την κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία ως μεγάλα αγκάθια στον δρόμο του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ προς εκλογές. Το μόνο σίγουρο για εμάς τους πολίτες είναι ότι βρισκόμαστε εν μέσω μίας στείρας πολιτικής αντιπαράθεσης που στο επίκεντρο της δεν έχει αμιγώς τα προβλήματα της καθημερινότητας μας. Και αυτό πέρα από όλα τα δημοσκοπικά μεγέθη είναι που θα κρίνει για τις εκλογές: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις