Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Δρομολογείται «καλάθι του νοικοκυριού» σε φούρνους και κρεοπωλεία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δρομολογείται «καλάθι του νοικοκυριού» σε φούρνους και κρεοπωλεία

Καλάθι του νοικοκυριού: Έρχονται δύο νέα καλάθια για τους καταναλωτές

Η επιτυχία που είχε το «καλάθι του νοικοκυριού» οδήγησε σε σκέψεις για την επέκταση του μέτρου σε φούρνους και κρεοπωλεία. Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, οι συζητήσεις με αρτοποιούς και κρεοπώλες είναι στην τελική ευθεία, ώστε από τις αρχές του χρόνου οι καταναλωτές να αγοράζουν και αυτά τα προϊόντα με προστατευμένες τιμές. Όσον αφορά στο επονομαζόμενο «καλάθι του κρεοπωλείου», τα τρία είδη κρέατος που αναμένεται να μπουν είναι το χοιρινό, το μοσχάρι και το κοτόπουλο.

Όσο για το «Καλάθι του φούρνου», που προγραμματίζεται από τον Γενάρη, αναμένεται να μπει το ψωμί αλλά και κάποια αρτοσκευάσματα. «Όσο περνάνε οι εβδομάδες, όλο και περισσότεροι κλάδοι που στην αρχή ήταν επιφυλακτικοί με το καλάθι, έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι όποιος μπαίνει στο καλάθι τελικά κερδίζει γιατί οι καταναλωτές το ακολουθούν. Είμαι αισιόδοξος ότι θα έχουμε ανακοινώσεις» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

1.000 κέρδος σε ετήσια βάση

Για το καλάθι του νοικοκυριού, το Υπουργείο Ανάπτυξης λέει ότι η διαφορά μεταξύ του πρώτου και του 8ου καλαθιού, φτάνει στο -17% με το ετήσιο όφελος για τον καταναλωτή να ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Για το «καλάθι του νοικοκυριού» και την πορεία του ο υπουργός σχολίασε: «όποιος αγοράζει από το καλάθι του νοικοκυριού κερδίζει λεφτά» ενώ για το ενδεχόμενο δημιουργίας καλαθιού του νοικοκυριού και στα κρεοπωλεία ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αν κι έχει συναντηθεί, πολλές φορές, με τους εκπροσώπους του κλάδου προκειμένου να δημιουργηθεί καλάθι στα κρεοπωλεία κάτι τέτοιο δεν πραγματοποιήθηκε και κάλεσε τους κρεοπώλες να το ξανασκεφτούν.

Για τις τράπεζες ο υπουργός ανέφερε: «Οι τράπεζες είναι ανεξάρτητες και δεν μπορεί η κυβέρνηση να τους επιβάλλει δια νόμου εμπορική πολιτική. Για πρώτη φορά οι τράπεζες πληρώνουν από την τσέπη τους, χάρη στην προσπάθεια του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα».

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις