Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / LIFESTYLE / Σαλάχ Χριστούγεννα: Γιατί εξοργίστηκαν οι Μουσουλμάνοι
LIFESTYLE

Σαλάχ Χριστούγεννα: Γιατί εξοργίστηκαν οι Μουσουλμάνοι

Σαλάχ Χριστούγεννα: Η «γραμμή υπεράσπισης» στον Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή

Οργή ξέσπασε από Μουσουλμάνους στο twitter για την ανάρτηση του σούπερσταρ της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, όπου φωτογραφίζεται μαζί με την οικογένειά του μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο. Με την επιγραφή «#MerryChristmas» και μια φωτογραφία όπου ο ίδιος, η σύγυζός του και οι δύο κόρες τους κάθονται μπροστά από ένα χριστουγεννιάτικό δέντρο, ο Αιγύπτιος επιθετικός έστειλε το δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμα. Η συγκεκριμένη κίνηση όμως επικρίθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ορισμένους μουσουλμάνους οπαδούς. Ο Σαλάχ, ο οποίος είναι μουσουλμάνος, έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας «#MerryChristmas» στους λογαριασμούς του στο Twitter και στο Instagram. Ο 30χρονος και η οικογένειά του πόζαραν με ασορτί πιτζάμες για την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη ανάρτησή του. Οι μουσουλμάνοι δεν γιορτάζουν παραδοσιακά τα Χριστούγεννα, αλλά ορισμένοι συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια της χριστιανικής γιορτής.

Το tweet του Σαλάχ έχει καταγγελθεί από μουσουλμάνους υποστηρικτές, οι περισσότεροι από τους οποίους βρίσκονται σε χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Ένας υποστήριξε: «Θα σταματήσω να υποστηρίζω τη Λίβερπουλ επειδή γιορτάζεις τα Χριστούγεννα με τους χριστιανούς». Ένας άλλος είπε: «Είμαι οπαδός της Λίβερπουλ από τότε που γεννήθηκα, αλλά θα σταματήσω να υποστηρίζω τον σύλλογο επειδή γιορτάζετε τα Χριστούγεννα με τους Χριστιανούς. Μόλις με χάσατε ως οπαδό του Μο Σαλάχ. Αντίο!» «Μο Σαλάχ, σε αγάπησα. Σε θεωρούσα εξαιρετικό παίκτη και πάντα με ενέπνεες. Ωστόσο, μετά από αυτό το tweet, δεν μπορώ πλέον να σε βλέπω ως πρότυπο μου». «Με απογοήτευσες. Αν δεν διαγράψεις αυτό το tweet, θα πρέπει να σε σταματήσω να σε ακολουθω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είπε ένας τρίτος.

Η «γραμμή υπεράσπισης» στον Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή

Άλλοι υπερασπίστηκαν τον Αιγύπτιο επιθετικό, με έναν οπαδό να τον χαρακτηρίζει ως τον «Αφρικανό GOAT( Καλύτερος όλων των εποχών». «Για εμάς είσαι ο Λιονέλ Μέσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο και Κιλιάν Εμπαπέ μαζί. Απόλαυσε το», είπαν. Ένας άλλος οπαδός είπε: «Η πιο αναμενόμενη χριστουγεννιάτικη ανάρτηση ετησίως. Καλά Χριστούγεννα Mo»

https://twitter.com/MoSalah/status/1606747404102995976?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1606747404102995976%7Ctwgr%5Eaf6c7ece94a15e7b53f533ec9aabd06bda4086ad%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Foembed%3Furl%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FMoSalah2Fstatus2F1606747404102995976provider%3Dtwitter

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις