Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος Ουκρανία – Κίεβο: Στόχος της Ρωσίας παραμένει η Πρωτεύουσα της χώρας
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία – Κίεβο: Στόχος της Ρωσίας παραμένει η Πρωτεύουσα της χώρας

Πόλεμος Ουκρανία - Κίεβο: Οι Ρώσοι συνεχίζουν να καταστρέφουν κρίσιμες υποδομές στην ευρύτερη περιοχή του Κιέβου, επισήμανε εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας

Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να πλήττουν κρίσιμες υποδομές στην Ουκρανία και ο «νούμερο ένα» στόχος του Πούτιν παραμένει το Κίεβο, σύμφωνα με όσα ανέφερε σε τηλεοπτική εκπομπή ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Πολεμικής Αεροπορίας των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, συνταγματάρχης Γιούρι Ιγκνάτ.

«Ο εχθρός επιτίθεται στις κρίσιμες υποδομές, ιδίως στον τομέα των καυσίμων και της ενέργειας του Κιέβου και της ευρύτερης περιοχής, εκεί κατευθύνει ο κατακτητής τους περισσότερους πυραύλους κρουζ», δήλωσε ο εκπρόσωπος. Ο Ιγκνάτ σημείωσε ότι η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας βελτιώνει καθημερινά την ικανότητά της να καταστρέφει εχθρικούς στόχους, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει έλλειψη μέσων καταστροφής.

Επιθέσεις στο ενεργειακό σύστημα

«Δυστυχώς, δεν είναι πάντα δυνατό να καταστρέψουμε το 100% των μη επανδρωμένων αεροσκαφών, επειδή είναι σχεδιασμένα με τον ίδιο τρόπο όπως οι πύραυλοι κρουζ για να περνούν την αεράμυνα. Αλλά, όπως βλέπουμε, το αποτέλεσμα, το οποίο είναι 75, 85, 90 και μερικές φορές ακόμη και 100%, δείχνει πόσο επαγγελματικά οι άνθρωποι εκτελούν τα καθήκοντά τους. Πρώτα απ’ όλα, πρόκειται για μονάδες αντιαεροπορικών πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και μονάδες αεροπορίας, συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη, καθώς και κινητές ομάδες πυρός, οι οποίες σήμερα υπάρχουν σε όλες τις αμυντικές δυνάμεις και οι οποίες καταστρέφουν τα UAV.

Η ευημερία όλων των Ουκρανών εξαρτάται από αυτούς τους ανθρώπους, ιδίως και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς», τόνισε ο Ουκρανός εκπρόσωπος. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Ντένις Σμίχαλ δήλωσε ότι περισσότεροι από 50 υποσταθμοί διαφόρων κατηγοριών τάσης και περισσότερες από 50 γραμμές υψηλής τάσης υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα των ρωσικών πυραυλικών επιθέσεων στο ενεργειακό σύστημα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις