Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Ταξίδι Αη Βασίλη live 2022: Για.. κοιτάξτε τον ουρανό!
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ταξίδι Αη Βασίλη live 2022: Για.. κοιτάξτε τον ουρανό!

Ταξίδι Αη Βασίλη live 2022: Αν δείτε κόκκινο φωτάκι στον ουρανό, δεν αποκλείεται να είναι η μύτη του Ρούντολφ

O Άγιος Βασίλης φόρτωσε το έλκηθρο με δώρα για όλα τα παιδιά, ετοίμασε τους ταράνδους του και ξεκίνησε για το πολυήμερο ταξίδι του στα σπίτια όλου του κόσμου. Για όσους δε θέλουν να έχουν το νου τους στα κουδουνάκια που θα προμηνύουν την άφιξή του ή τις φωταψίες στον ουρανό από την κόκκινη μύτη του αρχιταράνδου Ρούντολφ, μπορούν να ενημερωθούν λάιβ για την πορεία του Άγιου Βασίλη από τον ιστότοπο της Στρατιωτικής Διοίκησης αεράμυνας των ΗΠΑ και του Καναδά (Norad) που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος καταγράφει λεπτό προς λεπτό το ταξίδι.

Δείτε πού βρίσκεται το δώρο σας αυτή τη στιγμή εδώ

Η Norad ενεργοποιεί το σύστημα εντοπισμού τού Άγιου Βασίλη στις 06:00 το πρωί της παραμονής των Χριστουγέννων. Για όσους προτιμούν, υπάρχει πάντα και το τηλεφωνικό κέντρο όπου κάποιος ευγενικός εθελοντής ή ηχογραφημένο μήνυμα θα δώσουν το στίγμα του γενειοφόρου Αγίου με την κόκκινη στολή στα παιδάκια που θέλουν να μάθουν πού βρίσκεται το δώρο τους. Είναι η 67η χρονιά που η υπηρεσία παρακολουθεί την πορεία του Άη Βασίλη και ενημερώνει όσους αδημονούν να τον συναντήσουν, έστω και μέσω του δώρου του.

Υπενθυμίζεται, ότι η Διοίκηση Αεροδιαστημικής άμυνας της Βόρειας Αμερικής άνοιξε το 1955 μια τηλεφωνική γραμμή για τα παιδιά. Κατόπιν, χρόνια αργότερα, δημιούργησε αυτόν τον ιστότοπο (www.noradsanta.org) προκειμένου οι λιλιπούτειοι φίλοι του να παρακολουθούν, σε 8 γλώσσες, την πορεία του Άγιου Βασίλη σε πραγματικό χρόνο.

Δείτε το περσινό πέρασμα τού Άγιου Βασίλη από την Αθήνα:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις