Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε: Ρομά ξεχύθηκαν να πουν… τα κάλαντα

ΕΛΛΑΔΑ

Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε: Ρομά ξεχύθηκαν να πουν… τα κάλαντα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ

25.12.2022 | 12:45

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ από την παρουσία συμμοριών Ρομά στις γειτονιές της Αθήνας που προφασίζονται ότι θέλουν να πουν τα κάλαντα, χτυπώντας τα κουδούνια ανυποψίαστων πολιτών. Η φωτογραφία που βλέπετε και δημοσιεύτηκε στο Πρώτο Θέμα, είναι από κάμερα στο κουδούνι διαμερίσματος σε γειτονιά του κέντρου χθες το πρωί. Μια ομάδα τριών αντρών, ο ένας εκ των οποίων φοράει το σκουφάκι του Άη Βασιλη και οι άλλοι δυο που τον συνοδεύουν κρατούν τρίγωνα στο χέρι, χτυπούν το κουδούνι δήθεν για να πουν τα κάλαντα.

«Άνοιξε θεία από τον Άγιο Βασίλη είμαστε», απαντούν μόλις η ένοικος του διαμερίσματος ρωτάει ποιος είναι. Οι συμμορίες των Ρομα εφορμούν σε πολυκατοικίες, χτυπούν όλα τα κουδούνια, ποντάροντας ότι όλο και κάποιος θα την… πατήσει και θα ανοίξει τη πόρτα. Τα υπόλοιπα είναι εύκολη υποθεση για εκείνους που «χτυπούν» με την μέθοδο της απασχόλησης. Γι’ αυτό και ενόψει των πρωτοχρονιάτικων καλάντων, οι πολίτες πρέπει να είναι υποψιασμένοι και να μην ανοίγουν τις πόρτες τους όταν δέχονται επισκέψεις από άτομα που δε γνωρίζουν.

Θεσσαλονίκη: Ρομά λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα

Θύματα ληστείας έπεσαν το μεσημέρι της παραμονής των Χριστουγέννων τρεις ανήλικοι στην ανατολική Θεσσαλονίκη, καθώς τέσσερις Ρομά τους έκλεψαν τα χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα. Πιο συγκεκριμένα, οι τρεις ανήλικοι βγήκαν στους δρόμους της γειτονιάς τους, στην περιοχή της Τούμπας για να πουν τα κάλαντα, όπως συνηθίζεται τέτοια μέρα κάθε χρόνο. Περίπου στις 12 το μεσημέρι, τέσσερις νεαροί Ρομά τους πλησίασαν απειλητικά επί της οδού Μικράς Ασίας, στην Τούμπα, και τους λήστεψαν τα λιγοστά χρήματα που έβγαλαν από τα κάλαντα. Αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποίησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για να εντοπίσουν τους ληστές.

Στο Καραμανδάνειο Πάτρας 10χρονο αγοράκι, βγήκε για κάλαντα και του επιτέθηκε πιτ μπουλ

Εφιάλτης τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα για ένα 10χρονο αγόρι. Δέχθηκε επίθεση από πιτ μπουλ στην Οβρυά Πάτρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, το παιδάκι είχε βγει νωρίς το πρωί για τα καθιερωμένα κάλαντα. Μόλις άνοιξε την πόρτα να μπει στην αυλή σπιτιού στην Οβρυά Πατρών, το άγριο σκυλί του επιτέθηκε. Ο 10χρονος τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά, ωστόσο ο πατέρας του το μετέφερε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, για τις πρώτες βοήθειες.

Exit mobile version