Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Μουντιάλ 2022: Είναι πολλά τα λεφτά!
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: Είναι πολλά τα λεφτά!

Μουντιάλ 2022: Παρά το γεγονός ότι έγινε χειμώνα και όχι στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου ήταν εντυπωσιακό!

Είναι αλήθεια. Το Μουντιάλ του 2022 που πέρασε στην ιστορία ήταν το καλύτερο που έχει διεξαχθεί μέχρι σήμερα. Και παρά το γεγονός ότι έγινε χειμώνα και όχι στο τέλος της ποδοσφαιρικής περιόδου ήταν εντυπωσιακό! Οι παίκτες ήταν σε φόρμα. Σημειώθηκαν πολλά και ωραία γκολ. Είδαμε γυναίκες διαιτητές! «Έξυπνες» και… «επαναφορτιζόμενες» μπάλες που έδειχναν πως «πέρασαν» την γραμμή της εστίας!

Ακόμη «εξαφάνισε» διάσημους ποδοσφαιριστές και ιστορικές ομάδες, ενώ παράλληλα ανέδειξε νέα ταλέντα. Και το πιο σπουδαίο κατά την διάρκεια των αγώνων δεν… «κουνήθηκε» φύλλο!

 Δεν… «άνοιξε μύτη»!

Για την ιστορία η Αργεντινή και ο Μέσι, που κέρδισαν την Γαλλία και τον Εμπαμπέ με 4-2 στα πέναλτυ (ο κανονικός αγώνας έληξε 2-2 και η παράσταση 3-3!), κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο και σήκωσαν το χρυσό Κύπελλο! Το 22ο Μουντιάλ του 2022 τελείωσε! Ζήτω το 23ο του 2026! Από σήμερα λοιπόν η FIFA προετοιμάζει την διοργάνωση του! Οι ειδικοί γράφουν. Σβήνουν. Σχεδιάζουν. Προσθέτουν! Αφαιρούν! Έτσι ώστε όλα να είναι έτοιμα για την μεγάλη, την σπουδαία γιορτή του Παγκοσμίου Ποδοσφαίρου, που θα γίνει σε τρεις χώρες. Στις ΗΠΑ . Στον Καναδά. Και στο Μεξικό!

Σε αυτό το Μουντιάλ θα πάρουν μέρος 48 ομάδες. Περισσότερες κατά 16 ομάδες! Εκείνο που ξέρουν οι άνθρωποι της FIFA είναι πως με τις παραπάνω 16 ομάδες τα έσοδα της Ομοσπονδίας θα είναι διπλάσια! Με την ευκαιρία να τονίσουμε πως τα έσοδα της FIFA από το Κατάρ ξεπέρασαν τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ! Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, αναμένει τώρα πως τα κέρδη από το Μουντιάλ του 2026 θα φθάσουν και ίσως ξεπεράσουν τα 12 δισεκατομμύρια! Ίσως φθάσουν και τα 15! Είναι πολλά τα λεφτά!

 

Αλλαγές από την FIFA

Αλλαγές πρόκειται να κάνει η FIFA! Και θα εφαρμοστούν στο ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο! Στο Κατάρ πραγματοποιήθηκε το τουρνουά με 32 ομάδες. Αυτό θα αλλάξει. Θα μετέχουν πια 48 ομάδες! Θα έχουμε 16 ομίλους των τριών ομάδων. Θα προκρίνονται οι δυο πρώτες στα νοκ αουτ! Θα γίνουν 80 παιχνίδια μέσα σε 40 ημέρες! Να θυμίσουμε πως από το 1982 έως και το 1998 η τελική φάση διεξάγονταν με 24 ομάδες! Πιο πριν ήταν 16 ομάδες! Από το 2002 αυξήθηκαν σε 32 που ισχύει μέχρι και σήμερα! Έτσι όπως υπογραμμίσαμε από το επόμενο τουρνουά του 2026, οι ομάδες που θα μετάσχουν θα είναι 48!

Με την αύξηση των ομάδων από 32 σε 48 αυξάνονται και οι ελπίδες, οι πιθανότητες πρόκρισης της Εθνικής μας. Να τονίσουμε πως στην ουσία οι παραπάνω θέσεις που δίνονται στην UEFA, είναι τρεις! Έτσι η Ευρώπη θα μετέχει όχι με 13 αλλά με 16 ομάδες! Η Αφρική θα στείλει 9 ομάδες. Η Ασία 8. Η Βόρεια και Κεντρική Αμερική 6. Η Νότια Αμερική επίσης 6. Και η Ωκεανία 1 ομάδα. Και φυσικά μια θέση δικαιούται η διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ. Να προσθέσω πως οι δυο θέσεις που απονέμουν θα συμπληρώσουν τις 48 ομάδες από τους αγώνες μέσω πλέι οφ μεταξύ πέντε χωρών από τις Συνομοσπονδίες, εκτός UEFA!

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις