Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πάπας Φραγκίσκος – Ουκρανία: Έκκληση για τα «παιδιά του πολέμου»
ΚΟΣΜΟΣ

Πάπας Φραγκίσκος – Ουκρανία: Έκκληση για τα «παιδιά του πολέμου»

Πάπας Φραγκίσκος - Ουκρανία: «Ας σκεφτούμε τα πολλά παιδιά στην Ουκρανία»

Έκκληση στον κόσμο να θυμηθεί αυτά τα Χριστούγεννα τα παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν από το κρύο έκανε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος. Ειδικότερα, κατά την εβδομαδιαία ομιλία του στο Βατικανό, δήλωσε: “Ας σκεφτούμε τα πολλά παιδιά στην Ουκρανία που υποφέρουν, υποφέρουν τόσο πολύ, εξαιτίας αυτού του πολέμου”. Ο πάπας κάνει εκκλήσεις για την Ουκρανία σχεδόν σε κάθε δημόσια εμφάνισή του, συνήθως τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στη γείτονά της τον Φεβρουάριο. “Η πλειονότητα εκείνων που έχω δει εδώ δεν μπορούν να χαμογελάσουν”, είπε ο ποντίφικας αναφερόμενος στα παιδιά από την Ουκρανία που έχουν βρει καταφύγιο στη Ρώμη σε οικογένειες Ιταλών και σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

“Είναι βαρύ όταν ένα παιδί χάνει την ικανότητά του να γελάει. Αυτά τα παιδιά κουβαλούν μέσα τους την τραγωδία αυτού του πολέμου, τόσο απάνθρωπη, τόσο σκληρή. Ας σκεφτούμε τον ουκρανικό λαό αυτά τα Χριστούγεννα–χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς θέρμανση, χωρίς τα απαραίτητα για την επιβίωσή του”. Την περασμένη εβδομάδα ο πάπας έκανε έκκληση να ξοδέψουμε λιγότερα χρήματα για τους χριστουγεννιάτικους εορτασμούς και τα δώρα αυτή τη χρονιά και να στείλουμε τα χρήματα αυτά στους Ουκρανούς για να βοηθηθούν να ξεπεράσουν την πείνα και το κρύο αυτό τον χειμώνα. Επιπλέον το Βατικανό έχει αναλάβει μια εκστρατεία συλλογικής χρηματοδότησης για την αποστολή ισοθερμικών εσωρούχων στην Ουκρανία.

https://twitter.com/ukraine_ua/status/1604819088852779009

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κιέβου

Στο μεταξύ, φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κιέβου. «Οι Ρώσοι προσπαθούν να στερήσουν από τους πολίτες μας μια κανονική ζωή, αλλά δεν θα τους επιτρέψουμε να κλέψουν τις πιο μεγάλες γιορτές – την Πρωτοχρονιά και τα Χριστούγεννα—από τα παιδιά μας», τόνισε ο Βιτάλι Κλίτσκο, ο δήμαρχος του Κιέβου. Έτσι, τοποθετήθηκε στο κέντρο της ουκρανικής πρωτεύουσας ένα δέντρο ύψους 12 μέτρων στολισμένο με περιστέρια, το σύμβολο της ειρήνης, ενώ τα φωτάκια του ήταν μπλε και κίτρινα, στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Στην κορυφή του έχει τοποθετηθεί το εθνόσημο της Ουκρανίας, μια χρυσή τρίαινα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις