Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

16

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Το σπριντ του Βλάντ… ξετρύπωσε 11,5 κιλά κοκαΐνης
ΕΛΛΑΔΑ

Το σπριντ του Βλάντ… ξετρύπωσε 11,5 κιλά κοκαΐνης

Πάνω από 40.000 ευρώ η αξία της κοκαΐνης

Ο Βλάντ με… σπριντ ξετρύπωσε από επικαθήμενο φορτηγού διεθνών μεταφορών, στην Ηγουμενίτσα, πάνω από 11,5 κιλά κοκαΐνης!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Ο Βλάντ, ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Κεντρικού Λιμεναρχείου της Ηγουμενίτσας, φαίνεται σε βίντεο, από τη στιγμή που παίρνει από το συνοδό του την εντολή να ερευνήσει φορτηγό διεθνών μεταφορών, να τρέχει σαν… σπρίντερ, στο χώρο του επικαθήμενου του οχήματος. Μ’ ένα σάλτο βρίσκεται στο εσωτερικό και λίγο μετά «δείχνει» με τον δικό του τρόπο στους λιμενικούς, που τον ακολουθούν στην έρευνα, το σημείο όπου ήταν κρυμμένη μεγάλη ποσότητα κοκαΐνης! Ήταν η στιγμή, που επιβεβαιώθηκαν από τη…μουσούδα του Βλάντ οι υποψίες τους για το ύποπτο φορτίο του φορτηγού με Έλληνα οδηγό.

Η σύλληψη του 59χρονου οδηγού

Η κοκαΐνη, βάρους άνω των 11,5 κιλών, με τα διαφορετικά λογότυπα στις συσκευασίες, που δείχνουν και τις «πηγές» της και την «ποιότητά της», ήταν κρυμμένη στην αριστερή παλετοθήκη του τεράστιου οχήματος, που μόλις είχε φθάσει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από την Ανκόνα της Ιταλίας. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, «στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την αποτροπή εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών στη χώρα, εντοπίστηκε και συνελήφθη βραδινές ώρες χθες από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, 59χρονος ημεδαπός για παράβαση άρθρων του ν. 4139/13 «περί εξαρτησιογόνων ουσιών & άλλες διατάξεις».

Από Ανκόνα Ιταλίας

Όπως αναφέρεται ακόμη στην επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού «σε έλεγχο, που διενεργήθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας σε Φ/Γ όχημα με οδηγό τον ανωτέρω, το οποίο εκφορτώθηκε από Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από την Ανκόνα Ιταλίας, εντοπίστηκε στην αριστερή παλετοθήκη του επικαθήμενου, κατόπιν ένδειξης του σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών «ΒΛΑΝΤ» ποσότητα κοκαΐνης, διαφόρων λογοτύπων, συσκευασμένη σε δέκα (10) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους έντεκα κιλών και πεντακοσίων σαράντα γραμμαρίων (11,540 kgs)». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που έχει αναλάβει την προανάκριση, κατασχέθηκε το Φ/Γ όχημα και η  ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, ενώ ο συλληφθείς 59χρονος οδηγός, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγείται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Πάνω από 40.000 ευρώ η αξία

«Οι έρευνες», καταλήγει το Λιμενικό  «βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών του. Σημειώνεται ότι η αξία της κατασχεθείσας ποσότητας κοκαΐνης υπερβαίνει το ποσό των τετρακοσίων χιλιάδων ευρώ (400.000€)». Το ερώτημα, στο οποίο επιχειρούν να δώσουν απάντηση οι ερευνητές, είναι να βεβαιώσουν που ακριβώς έγινε η φόρτωση της κοκαΐνης, από ποιούς και βέβαια ποιοί είναι αυτοί, οι οποίοι μετά την παραλαβή της στην χώρα θα τη διακινούσαν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις