Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παναγιώτης Δημητράς δίωξη: Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο διευθυντής του ΕΠΣΕ
ΕΛΛΑΔΑ

Παναγιώτης Δημητράς δίωξη: Για εγκληματική οργάνωση κατηγορείται ο διευθυντής του ΕΠΣΕ

Παναγιώτης Δημητράς δίωξη: Πέραν του Παναγιώτη Δημητρά ασκήθηκε δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία Κω σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση μεταναστών. Επίσης ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report. Και οι δύο κατηγορούνται για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου οι τελευταίοι να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου».

Και όλα αυτά με την επιβαρυντική περίπτωση της τέλεσης αυτών των αδικημάτων «κατ’ επάγγελμα, καθώς από την υποδομή που έχει δημιουργήσει (δηλαδή τη λειτουργία της οργάνωσης Ελληνικό Παρατηρητήριο Συμφωνιών του Ελσίνκι) προκύπτει πρόθεση επανειλημμένης τέλεσης της πράξης και πορισμός εισοδήματος».

O Δένδιας «κάρφωσε» την Τουρκία για την διείσδυση στην Αλβανία: «Αντιβαίνει στο ευρωπαϊκό κεκτημένο»
«Θα με σκότωνε» – Θύμα ξυλοδαρμού η βαφτιστήρα του Τριαντάφυλλου από σύντροφό της
Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων με υπερπτήσεις F-16 πάνω από έξι ελληνικά νησιά
H αδιανόητη ιστορία του φαρσέρ που έπειθε διευθυντές… από το τηλέφωνο, να κακοποιούν υπαλλήλους

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις