Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

03

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ / Πιτσιλής: Οι Έλληνες στην Αμερική πληρώνουν φόρους ακίνητης περιουσίας ετησίως 74 εκατ. ευρώ
ΑΠΟΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Πιτσιλής: Οι Έλληνες στην Αμερική πληρώνουν φόρους ακίνητης περιουσίας ετησίως 74 εκατ. ευρώ

Πιτσιλής: Νέες πλατφόρμες, μέσω των οποίων οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως συναλλαγές με τις φορολογικές υπηρεσίες.

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο συνέδριο της Capital link το οποίο έγινε στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι πάνω από 141.000 φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στις ΗΠΑ, έχουν ΑΦΜ στην Ελλάδα. Από αυτά, πάνω από 51.000 έχουν ελληνική υπηκοότητα και 87.000 έχουν αμερικανική υπηκοότητα. Τα φυσικά πρόσωπα αυτά πληρώνουν στην Ελλάδα φόρους ακίνητης περιουσίας και εισοδήματος που συνολικά ξεπερνούν τα 74 εκατομμύρια ετησίως.

Ο Γιώργος Πιτσιλής έκανε αναφορά στις ψηφιακές πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, myAADE, myProperty, myCar και myDATA, μέσω των οποίων οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να κάνουν εξ αποστάσεως, από τον υπολογιστή, την ταμπλέτα ή το κινητό τους τηλέφωνο, εκατοντάδες συναλλαγές με τις φορολογικές υπηρεσίες, χωρίς να απαιτείται η δική τους παρουσία ή πληρεξουσίου προσώπου σε οποιοδήποτε γραφείο της ΑΑΔΕ στην Ελλάδα.

Ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ για τους Έλληνες του εξωτερικού

Επιπλέον, προανήγγειλε ότι, από τον ερχόμενο Απρίλιο, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα δέχεται πληρωμές οφειλών και από κάρτες ξένων τραπεζών και ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2023 θα δημιουργηθεί ειδική ενότητα στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, στα ελληνικά και στα αγγλικά, αφιερωμένη στους Έλληνες του εξωτερικού.

Εκπρόσωποι ομογενειακών οργανώσεων, που παρακολούθησαν τη συζήτηση του Διοικητή της ΑΑΔΕ με τον Επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Ελληνικού Γραφείου στην Νέα Υόρκη, Νικόλαο Θωμόπουλο, έθεσαν μια σειρά αιτημάτων, τα οποία συγκεντρώθηκαν και θα απαντηθούν, το συντομότερο δυνατό, από τις αρμόδιες διευθύνσεις και υπηρεσίες της Αρχής».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις