Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Κούγια για την αποφυλάκιση του 34χρονου
ΕΛΛΑΔΑ

Αστυνομικός – 16χρονος Ρομά: Η πρώτη αντίδραση του Αλέξη Κούγια για την αποφυλάκιση του 34χρονου

Αστυνομικός - 16χρονος Ρομά: Δείτε τις δηλώσεις των Σωτήρη Τερζούδη και Αλέξη Κούγια

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο Ρομά. Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου, Σωτήρης Τερζούδης, αμέσως μετά την ανακοίνωση του βουλεύματος δήλωσε: «Από εδώ και πέρα μας περιμένει δύσκολο νομικό έργο». Σύμφωνα με το grtimes.gr, ο κ. Τερζούδης γνωστοποίησε την πρώτη αντίδραση του εντολέα του λέγοντας πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη», ξεκαθαρίζοντας ακόμη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου έγινε δεκτή από τον αστυνομικό «με ανακούφιση», σημειώνοντας πως «την περίμενε με αγωνία». Πρόσθεσε ακόμη ότι ο εντολέας του «εκφράζει και πάλι την οδύνη του για τον χαμό του άτυχου νεαρού».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε: «Ο αστυνομικός είναι ελεύθερος με τον όρο της απαγορεύσεως της εξόδου από τη χώρα. Θέλουμε να εκφράσουμε τη συντριβή μας για τον αδόκητο θάνατο του νεαρού αυτού, ο οποίος πραγματικά θα πρέπει να αποτελεί ένα παράδειγμα ώστε στο μέλλον, αντίστοιχα ανώριμα παιδιά, όχι μόνο Ρομά αλλά γενικώς ανώριμα παιδιά, να αρνούνται την εφαρμογή του νόμου. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο γιατί οι στιγμές είναι δύσκολες. Εκείνο το οποίο με ευχαριστεί προσωπικά, είναι ότι πρέπει κάποιοι οι οποίοι υποκινούν κινητοποιήσεις ανθρώπων που λειτουργούν συναισθηματικά και δυστυχώς υιοθετούν αυτήν την κινητοποίηση – αν όχι την οργανώνουν – και πολιτικά κόμματα, πρέπει να καταλάβουν ότι οι δικαστές ούτε εκβιάζονται ούτε φοβούνται». Έδωσε επιπλέον το μήνυμα «στους προέδρους που εκβίαζαν τη δικαιοσύνη», όπως είπε, ότι «αν πάρουν τη δικαιοσύνη στα χέρια τους, η δικαιοσύνη τους περιμένει».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις