Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Αλβανοί Νέα Σμύρνη – πυροβολισμοί σε καφετέρια: Ποιοι είναι οι νεκροί, στο φως τα στοιχεία τους
ΕΛΛΑΔΑ

Αλβανοί Νέα Σμύρνη – πυροβολισμοί σε καφετέρια: Ποιοι είναι οι νεκροί, στο φως τα στοιχεία τους

Σεσημασμένος ο ένας - Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ

Τα ονόματα των δύο Αλβανών, ηλικίας 41 και 44 ετών, που έπεσαν νεκροί, ο ένας ακαριαία και ο δεύτερος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, από τα πυρά εκτελεστή στη Νέα Σμύρνη έδωσαν στη δημοσιότητα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνοντας και τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων. Ο 41χρονος Αλβανός ήταν ο Kreshnik Çerçiza από τον Αυλώνα ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης είχε εμπλακεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα ενώ είχε καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο και για διακίνηση παράνομων μεταναστών με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης με σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας. Ο 44χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος ήταν ο Armando Organja, για τον οποίο αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε δεχθεί απειλές και είχε προσφάτως αλλάξει τον τόπο διαμονής του.

thimata
Αριστερά ο 44χρονος Armando Organja και δεξιά ο 41χρονος Kreshnik Çerçiza

Ο 44χρονος «έσβησε» λίγη ώρα μετά την επίθεση, καθώς έφερε βαρύτατα τραύματα σε θώρακα και στομάχι. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο θύμα, ο Αλβανός ηλικίας 41 ετών πέθανε ακαριαία την Κυριακή το βράδυ από τα πυρά του κουκουλοφόρου εκτελεστή που φορούσε χειρουργική μάσκα.

Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η αιτία του φονικού στη Νέα Σμύρνη είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Από τα πυρά του ασύλληπτου ακόμα δράστη τραυματίστηκε, μάλιστα, και μια γυναίκα 31 ετών η οποία μεταφέρθηκε, ευτυχώς χωρίς να απειλείται η ζωή της, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται. Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι ο κουκουλοφόρος εκτελεστής πριν να ανοίξει πυρ προς το τραπέζι του εξωτερικού χώρου καφετέριας, όπου καθόντουσαν ο 41χρονος και ο 44χρονος που δολοφονήθηκαν, είχε περπατήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης «σκανάροντας» τον χώρο. Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας για να «χαρτογραφήσουν» τις κινήσεις του εκτελεστή, τόσο για το πώς έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όσο και για το πώς έφυγε από αυτή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις