Εμπαπέ Τελικός Μουντιάλ 2022: Έλαμψε ο επιθετικός της Παρί

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Εμπαπέ Τελικός Μουντιάλ 2022: Έλαμψε ο επιθετικός της Παρί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν έλαμψε στον δεύτερο τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του

19.12.2022 | 08:51

Για 80 λεπτά στον τελικό η Αργεντινή είχε «σιγήσει» τον Κιλιάν Εμπαπέ στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, όμως ένας τέτοιος παίκτης δεν θέλει και… πολύ για να κάνει τη διαφορά. Ο Γάλλος σούπερ σταρ πέτυχε χατ τρικ στον δεύτερο τελικό Μουντιάλ που αγωνίστηκε και θα μπορούσε να είχε δώσει ασίστ στον Κόλο Μουανί, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα και να τη στείλει στα δίχτυα. Ο 23χρονος παικταράς ολοκλήρωσε το τουρνουά με οκτώ τέρματα και μοίρασε δύο ασίστ, αλλά δεν κατάφερε να οδηγήσει την εθνική του στο «back to back».

O Μακρόν στα αποδυτήρια της Εθνικής Γαλλίας, με δάκρυα στα μάτια συνεχάρη τους παίκτες
Η Εθνική Γαλλίας δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου κόντρα στην Αργεντινή και στα αποδυτήρια μετά τo τέλος του αγώνα, βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν. Σε μια συγκινητική στιγμή και μη μπορώντας να κρατήσει τα δάκρυα του, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες της Γαλλίας για το πάθος και την απόδοση που είχαν στο τελικό αλλά και καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Επίσης δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες είναι υπερήφανοι αφού με το ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα ενθουσίασε τους οπαδούς σε όλο το κόσμο. Στο τέλος της μικρής αλλά ουσιαστικής του ομιλίας αγκαλιάστηκε με τον προπονητή της ομάδας, Ντιντιέ Ντεσάν. Μάλιστα, αργότερα στην απονομή των μεταλλίων αγκάλιασε τον Κιλιάν Μπαπέ για να τον παρηγορήσει για την απώλεια του τροπαίου. Ωστόσο ο 23χρονος αστέρας της Εθνικής Γαλλίας δεν… έριξε ούτε ένα βλέμμα στον Γάλλο πρόεδρο. Τέλος ο Γάλλος πρόεδρος με ένα tweet έδωσε τα συγχαρητήρια στην ομάδα της Αργεντινής για τη κατάκτηση του τροπαίου.
Ο Κιλιάν Εμπαπέ κέρδισε το χρυσό παπούτσι στο Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Γάλλος επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν πέτυχε χατ τρικ στον τελικό με την Αργεντινή και με 8 γκολ αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Άφησε στη 2η θέση τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος σκόραρε δις στον τελικό αλλά έμεινε στα 7 γκολ! Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο 2ος παίκτης που σκόραρε 3 φορές σε τελικό μετά από τον Τζεφ Χαρστ το 1966. Είναι ο πρώτος Γάλλος που κερδίσει το χρυσό παπούτσι μετά από τον Ζιστ Φοντάν το 1958 ο οποίος είχε πετύχει 13 γκολ.

Τα γκολ του Κιλιάν Εμπαπέ στο Μουντιάλ του 2022

Φάση Ομίλων

Γαλλία-Αυστραλία 4-1 (1)

Γαλλία-Δανία 2-1 (2)

Φάση των 16

Γαλλία-Πολωνία 3-1 (2)

Τελικός

Γαλλία-Αργεντινή 3-3 (3)

Exit mobile version