Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μηταράκης για ΜΚΟ: Υπάρχουν οργανώσεις που κάνουν παράνομη διακίνηση μεταναστών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μηταράκης για ΜΚΟ: Υπάρχουν οργανώσεις που κάνουν παράνομη διακίνηση μεταναστών

Μηταράκης για ΜΚΟ: Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, έθεσε για ακόμη μια φορά τον ρόλο των ΜΚΟ γύρω από τις μεταναστευτικές ροές ενώ αναφέρθηκε και στο σκάνδαλο Qatar Gate, με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή. Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (18/12) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, στο σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην περιβόητη υπόθεση με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Υπουργείο Μετανάστευσης. Ο κ. Μηταράκης, έθεσε για μια ακόμη φορά τον ύποπτο ρόλο ΜΚΟ γύρω από το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες οργανώσεις που κάνουν παράνομη διακίνηση προσφύγων.

Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε και στο Qatar Gate, με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, να υποβαθμίσει τον ρόλο της κυρίας Καϊλή ως στέλεχος της παράταξης τα τελευταία 20 χρόνια.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του κύριου Μηταράκη:
Για το ναυάγιο στη Λέσβο και τις ροές

«Να πω ότι η χώρα μας δέχεται ακόμα πιέσεις. Έχουμε φέτος τη δεύτερη χαμηλότερη εικόνα σε ότι αφορά τις ροές την τελευταία δεκαετία. Είναι λυπηρό αυτό που συνέβη στη Λέσβο. Είναι μια ακόμη απόδειξη πως οι διακινητές βάζουν ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από θάλασσα σε βάρκες. Βλέπω στο twitter, σχόλια κατά της Κυβέρνησης από την Αντιπολίτευση, αλλά δεν βλέπω κάποιο σχόλιο κατά της Τουρκίας, η οποία είναι ασφαλής χώρα. Όταν φυλάσσεις τα σύνορα, έχεις την μικρότερη δυνατή απώλεια ζώων. Στην κεντρική Μεσόγειο, βλέπουμε όπου έχουν μετακινηθεί οι ΜΚΟ, έχουν αρχίσει και γίνονται μεγαλύτερες απώλειες ζώων. Στην Ελλάδα έχουμε βάλει μια τάξη στις ΜΚΟ. Στο εξωτερικό, ωστόσο, ΜΚΟ βρίσκουν χρήματα από άγνωστες πηγές και συνεχίζουν το έργο τους. Υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν παράνομη διακίνηση μεταναστών. Βλέπουμε δυο τάσεις στην Ευρώπη, η μια ζητάει να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ εμείς είμαστε υπέρ της αυστηρή αλλά δίκαιης μετανάστευσης. Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης αλλά με κανόνες».

Για την Τουρκία και τις σχέσεις με την Ευρώπη

«Το 2016 υπεγράφη η Κοινή Δήλωση επί ΣΥΡΙΖΑ. Ουσιαστικά ήρθαν και μας πήραν τα κλειδιά της χώρας οι Ευρωπαίοι και διαχειρίστηκαν το μεταναστευτικό. Η Τουρκία δεν εφαρμόζει όσα συμφωνήθηκαν και η Ελλάδα το τονίζει διαρκώς. Πήρε πολλά ανταλλάγματα η Τουρκία. Κρατάμε το μεταναστευτικό ως ένα θέμα ΕΕ και της Τουρκίας και με την πολιτική που ακολουθούμε έχουμε εμποδίσει πλέον την Άγκυρα να εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό προς την Ευρώπη ζητώντας ανταλλάγματα».

Για την υπόθεση Καϊλή

«Η υπόθεση Καϊλή, περιμένουμε φυσικά από τη βελγική Δικαιοσύνη να μάθουμε τι έχει συμβεί, είναι ένα πλήγμα για την Ελλάδα. Ευελπιστώ πως θα αντιμετωπιστεί αλλά έχει δημιουργήσει αμφιβολίες των Ευρωπαίων πολιτών ως προς το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. Ήταν αξιοθρήνητη ωστόσο η προσπάθεια του κύριου Ανδρουλάκη, να προσπαθεί να πείσει πως η κυρία Καϊλή δεν ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, βασικό, τα τελευταία 20 χρόνια.».

Για την υπόθεση Σπυράκη

«Δεν νομίζω εκλογικά να κοστίσει. Είναι μια κακή διαχείριση από το γραφείο της κυρίας Σπυράκη προς όφελος κάποιου εργαζόμενου. Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε».

Για την υπόθεση του χριστουγεννιάτικου στολισμού στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Έγινε μια μεγάλη ιστορία, πολύ απλά, οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής αποφάσισαν να φτιάξουν ένα δέντρο με μπάλες που θα είχαν φωτογραφίες για κάθε υπάλληλο, μετά σηκώθηκε ένα βίντεο, λίγο υπερβολικό. Το πιο αστείο ήταν πως εκεί βρισκόταν ο πρόεδρος του συλλόγου υπαλλήλων, και μόλις είδαν πως είχε απήχηση συνδικαλιστικά, έσβησε την ανάρτηση που είχε κάνει και έλεγε τι ωραία πρωτοβουλία και μετά μας κατέκρινε. Ήταν μια έκπληξη. Τι κάνεις; Τον Σκρουτζ των Χριστουγέννων; Ήταν μια έκπληξη και νομίζω το βίντεο ήταν λίγο υπερβολικό και καλοπροαίρετο. Περάσαμε 3 χρόνια με πολλά ξενύχτια, περάσαμε κρίσεις, δεθήκαμε με αυτά τα παιδιά. Κλείνουμε πλέον δομές, δεν έχουμε την ίδια πίεση, δημιούργησαν όλα αυτά ένα ανθρώπινο δέσιμο και είχαμε ένα πολύ ωραίο γιορτινό κλίμα».

Για το food pass

«Η Κυβέρνηση διαρκώς παίρνει μέτρα. Δίνουμε μια στήριξη για ένα πρόβλημα πληθωρισμού που υπάρχει. Αλλά η αντιπολίτευση δεν αναφέρει πως έχουμε μικρότερο πληθωρισμό από τον μέσο όρο της Ευρώπης. Το food pass έρχεται ως μέτρο από τα έσοδα των έκτακτων μέτρων που ήρθε από τη φορολόγηση των διυλιστηρίων. Δεν θα είναι το τελευταίο μέτρο που λαμβάνει η Κυβέρνηση όσο υπάρχει ο εισαγόμενος πληθωρισμός»

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις