Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ζελένσκι – FIFA 2022: Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να στείλε μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι – FIFA 2022: Ο Ουκρανός πρόεδρος ζήτησε να στείλε μήνυμα ειρήνης πριν τον τελικό

Ζελένσκι - FIFA 2022: Η πλευρά του Ουκρανού προέδρου υποδέχτηκε με έκπληξη την άρνηση της FIFA - «Οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη» δήλωσε πηγή που πρόσκειται στο Κίεβο

Αίτημα να μεταδώσει ένα μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης πριν τη σέντρα στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Κυριακή, ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία, κοινοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στη FIFA, ωστόσο η Παγκόσμια Ομοσπονδία το απέρριψε, σύμφωνα με όσα δήλωσε πηγή στο CNN.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι το γραφείο του Ζελένσκι αιτήθηκε να εμφανιστεί ο Ουκρανός πρόεδρος μέσω βιντεοσύνδεσης, στους οπαδούς που θα βρίσκονται στο στάδιο του Κατάρ, πριν από τον μεγάλο αγώνα της Κυριακής, ωστόσο άκουσε με έκπληξη τη FIFA να απαντάει αρνητικά. Δεν έγινε σαφές αν το μήνυμα του Ζελένσκι θα ήταν ζωντανό ή μαγνητοσκοπημένο. «Νομίζαμε ότι η FIFA ήθελε να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για το γενικότερο καλό», δήλωσε η πηγή, που πρόσκειται στο Κίεβο.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FIFA World Cup (@fifaworldcup)

 Σε εξέλιξη οι συνομιλίες

Ωστόσο, οι συνομιλίες μεταξύ της Ουκρανίας και της διοργανώτριας αρχής του ποδοσφαίρου βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη, πρόσθεσε η πηγή. Το αίτημα του Ζελένσκι, πάντως, δεν προκαλεί έκπληξη. Το Κίεβο έχει επανειλημμένα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει μεγάλες παγκόσμιες διοργανώσεις, ανεξάρτητα από το θέμα τους, για να κρατήσει τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας στραμμένα στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι έχει εμφανιστεί μέσω βίντεο σε πολλά events, από τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των 20 μέχρι τα Grammy και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις