Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης: Σε καταφύγιο μετά από απειλές
ΚΟΣΜΟΣ

Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης: Σε καταφύγιο μετά από απειλές

Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης:Δέχεται απειλές για τη ζωή του

Σε ασφαλές καταφύγιο βρίσκεται ο Βέλγος υπουργός δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα, λόγω απειλής για τη ζωή του. Η υπόθεση δεν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ, είπε πηγή του υπουργείου στο EURACTIV. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το σπίτι του ομοσπονδιακού υπουργού Δικαιοσύνης Βίνσεντ βαν Κουίκενμπορν στη δυτική φλαμανδική πόλη Κόρτρεϊκ βρίσκεται και πάλι υπό αυξημένη επιτήρηση από τις τοπικές και ομοσπονδιακές αστυνομικές υπηρεσίες.

Αυτό συνέβη και στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία ενημερώθηκε περί σχεδίων απαγωγής του υπουργού Δικαιοσύνης. Τέσσερις ύποπτοι είναι επί του παρόντος είναι προφυλακισμένοι εν αναμονή της δίκης σε σχέση με την υποτιθέμενη συνωμοσία απαγωγής. Ωστόσο, πηγή του βελγικού υπουργείου δικαιοσύνης είπε στο EURACTIV ότι λόγω της κατάστασης ο υπουργός έχει μεταφερθεί σε ασφαλές «καταφύγιο». Ερωτηθείς εάν σχετίζεται με το σκάνδαλο του Κατάρ, απάντησε αρνητικά.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας Έρικ βαν ντερ Σιπτ είπε στους δημοσιογράφους ότι «απόψε λάβαμε νέες πληροφορίες σχετικά με την πιθανή απειλή για το πρόσωπο του υπουργού βαν Κουίκενμπορν . Αξιολογούμε αυτές τις πληροφορίες και θα τις διερευνήσουμε διεξοδικά». «Φυσικά δεν διακινδυνεύουμε, ούτε με τον υπουργό ούτε με την οικογένειά του. Συμφωνήθηκαν πρόσθετα μέτρα ασφαλείας. Νομίζω ότι είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να πούμε να δώσουμε λεπτομέρειες. Μπορώ μόνο να επιβεβαιώσω ότι υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας», είπε ο βαν ντερ Σιπτ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις