Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πόλεμος Ουκρανία – Κίεβο: Σειρήνες ήχησαν σε όλη τη χώρα – «Παραμείνετε στα καταφύγια»
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ουκρανία – Κίεβο: Σειρήνες ήχησαν σε όλη τη χώρα – «Παραμείνετε στα καταφύγια»

Πόλεμος Ουκρανία - Κίεβο: Περίπου 60 ρωσικοί πύραυλοι έχουν εντοπιστεί να κατευθύνονται προς τον ουκρανικό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης του Μικολάιφ

Οι σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού ήχησαν σήμερα το πρωί σε όλη την Ουκρανία, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κίεβο, δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι. «Μην αγνοείτε τις σειρήνες του αντιαεροπορικού συναγερμού, παραμείνετε στα καταφύγια», έγραψε στο Telegram ο Κίριλο Τιμοσένκο, ο αναπληρωτής προσωπάρχης της ουκρανικής προεδρίας.

Περίπου 60 ρωσικοί πύραυλοι έχουν εντοπιστεί να κατευθύνονται προς τον ουκρανικό εναέριο χώρο, δήλωσε ο Βιτάλι Κιμ, κυβερνήτης του Μικολάιφ στη νότια Ουκρανία. «Ορισμένοι εξ αυτών βρίσκονται ήδη πάνω από τη βόρεια Ουκρανία» έγραψε στο Telegram. Την ίδια ώρα, το ρωσικό  πρακτορείο TASS επικαλούμενο πηγή από τις υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων αναφέρει ότι  τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 23 τραυματίστηκαν από τον βομβαρδισμό του ουκρανικού στρατού εναντίον της ελεγχόμενης από τη Ρωσία επαρχία Λουχάνσκ.

 

Υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων

Από τον βομβαρδισμό καταστράφηκε κτίριο στο χωριό Λαντρατίβκα και κάποιοι άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα ερείπια, πρόσθεσε το TASS. Υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αξιωματούχοι που εκπροσωπούν το Λουχάνσκ στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού – ένα όργανο παρακολούθησης της εκεχειρίας που συστάθηκε για να ελέγχει την εκεχειρία μεταξύ των φιλορώσων Ουκρανών αυτονομιστών και των ουκρανικών δυνάμεων μετά το 2014—δήλωσαν ότι η Ουκρανία εκτόξευσε αμερικανικής κατασκευής πυραύλους HIMARS εναντίον του Λαντρατίβκα στις 04: 10 σήμερα τα ξημερώματα, τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας. Εξάλλου ο επικεφαλής «της λαϊκής πολιτοφυλακής» του Λουχάνσκ έγραψε στον λογαριασμό του στο Telegram ότι υπάρχουν θύματα μεταξύ των αμάχων μετά τον βομβαρδισμό της πόλης Σβατόβε από τον ουκρανικό στρατό σήμερα το πρωί. Δεν έδωσε άλλες πληροφορίες για τον περιστατικό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις