Θάνατος βρέφους Ιπποκράτειο: Χρηματισμό και ιατρικά λάθη καταγγέλλουν οι γονείς

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θάνατος βρέφους Ιπποκράτειο: Χρηματισμό και ιατρικά λάθη καταγγέλλουν οι γονείς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Θάνατος βρέφους Ιπποκράτειο: Οι γονείς του άτυχου βρέφους κάνουν λόγω για χρηματισμό γιατρού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και ιατρικά λάθη και παραλείψεις

15.12.2022 | 17:26

Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) διατάχθηκε από τη διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, για το θάνατο βρέφους, μετά από δημοσιεύματα τοπικών μέσων ενημέρωσης του Βόλου, στα οποία γίνεται λόγος για χρηματισμό γιατρού και ιατρικές παραλείψεις. Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος GrTimes.gr, πρόκειται για βρέφος μόλις ενός μηνός από τον Βόλο, το οποίο γεννήθηκε σε κλινική στη Λάρισα, παρουσίασε συμπτώματα δύσπνοιας και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και έχασε τη μάχη για τη ζωή την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος, η διοίκηση του νοσοκομείου επικοινώνησε αμέσως με τους γονείς του παιδιού, όταν κατήγγειλαν σε τοπικά μέσα ενημέρωσης του Βόλου ότι υπήρξαν ιατρικές παραλείψεις, καθώς και περίπτωση χρηματισμού γιατρού, προκειμένου να τους συλλυπηθεί, ενώ διέταξε και ΕΔΕ. Η κατεπείγουσα ΕΔΕ ανατέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες σε έμπειρο καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος θα συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία άμεσα, προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη καταγγελία.

Το χρονικό της τραγωδίας

Γολγοθά ανέβηκαν δύο γονείς από τον Βόλο, για τριάντα ημέρες. Όσο ακριβώς κράτησε η ζωή του νεογέννητου παιδιού τους, που όπως δηλώνουν, λόγω ιατρικών λαθών και σοβαρής αμέλειας από την πλευρά μερίδας του ιατρικού προσωπικού των δημόσιων δομών υγείας, έφυγε πρόωρα από τη ζωή. “Θέλαμε μετά από 15 χρόνια, που τα άλλα δύο παιδιά μας είναι στην εφηβεία και σιγά σιγά θα φύγουν από το σπίτι, να κάνουμε ένα παιδάκι, να το χαρούμε. Δουλεύουμε σκληρά και οι δύο όλη τη μέρα για πολλά χρόνια. Και πήραμε την απόφαση να κάνουμε ένα τρίτο παιδί” λένε οι γονείς. Όπως αναφέρει το TheNewspaper.gr, το μικρό αγοράκι γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου σε ιδιωτική κλινική της Λάρισας. Οι γιατροί καθυστέρησαν να παραδώσουν το μωρό στους γονείς, κάτι που τους ανησύχησε πολύ.

Το ίδιο βράδυ τους ενημέρωσαν ότι το μωρό είχε μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς διαπιστώθηκε μια “ελαφριά δύσπνοια”. “Χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας εκείνη την ώρα” περιγράφει ο 41χρονος πατέρας. Οι γιατροί στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού ενημερώνουν τους γονείς μέσα σε λίγες ώρες ότι το βρέφος πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο και θα πρέπει να μεταφερθεί στο “Ιπποκράτειο” της Θεσσαλονίκης για νοσηλεία και περαιτέρω εξετάσεις.

Από την πρώτη στιγμή, οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας διαπιστώνουν την ύπαρξη ενός σπάνιου συνδρόμου, που αφορά 1 στα 40.000 παιδιά. Με εντολή των θεραπόντων ιατρών, το παιδί μεταφέρεται εσπευσμένα στο “Ιπποκράτειο” Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου τα ξημερώματα της 13ης Δεκεμβρίου θα αφήσει την τελευταία του πνοή, σκορπίζοντας ανείπωτο πόνο και θλίψη στην άτυχη οικογένεια από τον Βόλο

Exit mobile version