Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δημητρακόπουλος – Καϊλή Κατάρ: «Ο σύζυγος έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρακόπουλος – Καϊλή Κατάρ: «Ο σύζυγος έβαλε τα χρήματα στο σπίτι»

Δημητρακόπουλος - Καϊλή Κατάρ: Ο κ. Δημητρακόπουλος τα τελευταία δύο 24ωρα έχει πολύωρη επικοινωνία με την Εύα Καϊλή

Αναβολή μέχρι την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσουν οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή από το δικαστήριο του Βελγίου το οποίο θα αποφασίσει αν θα παραμείνει στη φυλακή ή όχι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Ευας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλο που μίλησε στον ΣΚΑΙ, σήμερα απεργούν οι υπάλληλοι των δικαστηρίων στο Βέλγιο και για αυτό το λόγο υπάρχει καθυστέρηση στη λήψη της απόφασης. «Θα μπορούσε να βγει η απόφαση ερήμην της» ανέφερε ο δικηγόρος της Ευας Καϊλή ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε ότι «τη συμβούλεψε να βρίσκεται στο δικαστήριο και να δώσει η ίδια τη μάχη της». Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε ακόμα ότι τα τελευταία δύο 24ωρα έχει πολύωρη επικοινωνία με την Εύα Καϊλή καθώς της δόθηκε η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με το δικηγόρο της.

Σχετικά με το ακριβές χρηματικό ποσό που βρέθηκε στο σπίτι της πρώην αντιπροέδρου Ευρωκοινοβουλίου ο δικηγόρος της υποστήριξε ότι δεν μπορεί να το αποκαλύψει καθώς εντάσσεται στο απόρρητο που ισχύει στην προδικαστική διαδικασία. Επανέλαβε ότι η ίδια δεν γνώριζε ότι υπήρχαν χρήματα σπίτι της και όταν τα ανακάλυψε είπε στο σύντροφό της «να μεταφερθούν και να πάνε στον ιδιοκτήτη τους».

Ο πατέρας

Επίσης ο Δημητρακόπουλος υποστήριξε ότι στην προσπάθεια απομάκρυνσης των χρημάτων, ενεπλάκη στην υπόθεση ο πατέρας της Εύας Καϊλή ο οποίος ανέλαβε να τα μεταφέρει στον ιδιοκτήτη τους. Πάντως ο δικηγόρος επικαλέστηκε ξανά το απόρρητο χωρίς να κατονομάσει τον ιδιοκτήτη.

Νωρίτερα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Μega είχε αφήσει σαφείς υπόνοιες ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή δεν ανήκουν στην ίδια. «Θα δώσει εξηγήσεις ο σύντροφός της για το ποιον αφορούσαν τα χρήματα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημητρακόπουλος, συμπληρώνοντας: «Τα χρήματα δεν φυτεύονται. Ο σύζυγος ή σύντροφός της τα έβαλε». Οπως είπε, το συνολικό ποσό προέρχεται από κατασχέσεις χρημάτων από εννέα άτομα, από τα οποία κρατούνται τα τέσσερα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κ. Καϊλή είπε ότι δεν έχει δωροδοκηθεί ούτε από το Κατάρ ούτε από κανέναν άλλον στη ζωή της.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις