Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συμμορία Ρομά: Πώς πραγματοποιούσε διαρρήξεις με τη βοήθεια ενός drone
ΕΛΛΑΔΑ

Συμμορία Ρομά: Πώς πραγματοποιούσε διαρρήξεις με τη βοήθεια ενός drone

Συμμορία Ρομά: Η λεία της ανέρχεται στα 332.000 ευρώ

Ανακαλύπτουν «νέα μυστικά» που έκρυβε η τετραμελής συμμορία ληστών – διαρρηκτών με το drone, το κλεμμένο πιστόλι και τους κωδικούς ενδοσυνεννόησης των περιπολικών!

Πέτρος Καρσιώτης
Του Πέτρου Καρσιώτη

Τα «μυστικά», που εξακολουθεί να κρύβει η τετραμελής συμμορία των διαρρηκτών-ληστών, με το drone, το κλεμμένο πιστόλι και τους κωδικούς επικοινωνιών των περιπολικών, συνεχίζουν να ψάχνουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Όταν οι τέσσερις δράστες συνελήφθησαν στις 13 Νοεμβρίου, εξιχνιάστηκαν δύο ληστείες σε οικίες, 17 εισβολές με παραβίαση και τέσσερις κλοπές  κρατικών πινακίδων, για να χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητα διαφυγής της ομάδας μετά από κάθε εισβολή. Η έρευνα, που συνεχίζεται από τότε, οδήγησε στο να εξιχνιαστούν άλλες δύο διαρρήξεις οικιών στο Πανόραμα. Από το εσωτερικό της μιας εκ των δύο αφαίρεσαν κοσμήματα. Και οι τέσσερις μετά την απολογία τους ενώπιον ανακριτή προφυλακίστηκαν και ήδη η νέα δικογραφία παραδόθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Το ρεπορτάζ του AlphaFreePress

Για την υπόθεση της πολυσύνθετης συμμορίας με τα πολλά… «εργαλεία», στη διάθεση των μελών της, στις 16 Νοεμβρίου, έγραφε, μεταξύ άλλων το Alphafreepress: «Συμμορία διαρρηκτών-ληστών, με… drone στην κατοχή της, κλεμμένο πιστόλι, αλλά και τους κωδικούς των επικοινωνιών του Κέντρου Επιχειρήσεων της Άμεσης δράσης με τα περιπολικά! Πρόκειται για τετραμελή ομάδα, η οποία μετά από δύο ληστείες και 17 διαρρήξεις, εξαρθρώθηκε από τους αστυνομικούς του Τμήματος κατά Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Η Αστυνομία υποψιάζεται ότι πετώντας το drone, σε οικίες-στόχους, που σκόπευαν να παραβιάσουν, αντιλαμβάνονταν τα «αδύνατα» σημεία για την εισβολή από τη «μελέτη» του βιντεοληπτικού υλικού για να καθορίσουν ανάλογα τις κινήσεις τους!

Η λεία της σπείρας

Η λεία της σπείρας των Ρομά, που έχουν μεταξύ τους συγγενικές σχέσεις, φθάνει, από τα μέχρι τώρα στοιχεία τις 320.000 ευρώ. Η δράση τους ξεκίνησε, τουλάχιστον από 28 Οκτωβρίου και εντοπίζεται στις περιοχές Πανοράματος, Πυλαίας, Ωραιοκάστρου, Θέρμης, Νεάπολης και Νικόπολης. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα, κλεμμένο όπλο, γυναικείες τσάντες και κοσμήματα η νομιμότητα κατοχής των οποίων ερευνάται.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις