Αθήνα

°C

kairos icon

Κυριακή

04

Ιουνίου 2023

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Σακελλαροπούλου – Καλάβρυτα: Στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος η ΠτΔ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σακελλαροπούλου – Καλάβρυτα: Στις εκδηλώσεις για την 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος η ΠτΔ

Σακελλαροπούλου - Καλάβρυτα: «Τιμάμε τα μαρτυρικά θύματα»

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου παρέστη στις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαβρύτων για την 79η επέτειο Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Η κυρία Σακελλαροπούλου, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και την κατάθεση στεφάνου στον τόπο της εκτέλεσης, τόνισε: «Η σφαγή των Καλαβρύτων, στις 13 Δεκεμβρίου 1943, είναι ένα από τα αποτρόπαια εγκλήματα πολέμου της ναζιστικής Γερμανίας. Μια ολοκληρωτική καταστροφή, για την οποία κανείς μέχρι σήμερα δεν λογοδότησε, ούτε τιμωρήθηκε. Ένα γεγονός που σημάδεψε οδυνηρά τη συλλογική μας μνήμη».

Και πρόσθεσε: «Τιμάμε τα μαρτυρικά θύματα, καθώς και όσους έμειναν πίσω, γέροντες, γυναίκες, παιδιά, και πάλεψαν για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους μέσα στον τρόμο και την ερήμωση. Δεν λησμονούμε και δεν εφησυχάζουμε. Είναι καθήκον και ηθική ευθύνη όλων μας». Στη συνέχεια, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο νέο Δημαρχείο, όπου την υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αθανάσιος Παπαδόπουλος, και αμέσως μετά ξεναγήθηκε στην έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων», στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, καθώς και στο Διεθνές Κέντρο Φιλοξενίας Νέων «Το όραμα». Αργότερα, η κυρία Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις