Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Πώς θα μείνει σταθερή η σκιά ματιών: Δες το απόλυτο τρικ!
PLUS

Πώς θα μείνει σταθερή η σκιά ματιών: Δες το απόλυτο τρικ!

Πώς θα μείνει σταθερή η σκιά ματιών: Μάθαμε από τον ειδικό!

Όποια εποχή κι αν διανύουμε, ο κίνδυνος να «τρέξει» το μακιγιάζ στα μάτια σου είναι μεγάλος. Ευτυχώς όμως υπάρχουν tips που θα κάνουν το eyeliner και τη σκιά σου να μείνουν αναλλοίωτα ακόμα και σε υψηλές θερμοκρασίες. Η φυσική υγρασία του δέρματος έχει την τάση να αλλοιώνει κάθε προϊόν. Ένα συνηθισμένο λάθος που κάνουμε γενικά στο μακιγιάζ μας είναι ότι απλώνουμε πολλά προϊόντα. Όσον αφορά το μακιγιάζ των ματιών, η σκιά σε μορφή σκόνης είναι το ιδανικό προϊόν γιατί είναι πιο σταθερή. Αν βέβαια, επιλέξεις μία σκιά με κρεμώδη υφή, άπλωσε από πάνω μία powder σκιά στην ίδια απόχρωση για να «κλειδώσεις» το χρώμα. Το primer ματιών θα σε «σώσει» αρκεί να το χρησιμοποιήσεις σωστά. Μόλις το εφαρμόσεις περίμενε να στεγνώσει εντελώς προτού απλώσεις το foundation σου. (Tα σωστά βήματα είναι να απλώσεις την ενυδατική σου, στη συνέχεια το primer και τέλος το foundation σου).

Αν δεν χρησιμοποιήσεις primer υπάρχουν κι άλλα tricks που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μακιγιάζ ματιών σου τέλειο, χωρίς γραμμές και μουτζούρες. Για παράδειγμα, δοκίμασε να απλώσεις λίγη διάφανη πούδρα στα βλέφαρα πριν βάλεις τη σκιά. Έτσι, θα απορροφηθεί καλύτερα η σκιά. Ένας ακόμα τρόπος είναι να βάλεις concealer στα βλέφαρά σου, να προσθέσεις ένα λεπτό στρώμα πούδρας και μετά να απλώσεις τη σκιά σου.

Αν παρατηρήσεις το μακιγιάζ των ματιών σου να «τρέχει», δοκίμασε ένα από αυτά τα τρικ. Κάνε blend με το δάχτυλό σου την ποσότητα του προϊόντος που έχει «τρέξει» και άπλωσε από πάνω ένα λεπτό στρώμα σκιάς, ενώ αν παρατηρήσεις μουτζούρα στην εξωτερική γωνία των ματιών, κάλυψέ τη με concealer.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις