Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

31

Ιανουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Πρόγραμμα ΔΥΠΑ – ανέργων: Πρόσβαση στην αγορά εργασίας για 10.000 νέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα ΔΥΠΑ – ανέργων: Πρόσβαση στην αγορά εργασίας για 10.000 νέους

Πρόγραμμα ΔΥΠΑ - ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα τρία προγράμματα που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ και το υπουργείο οικονομικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Δουλειά για όλους»

Η ενίσχυση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας και η αντιμετώπιση της διαρροής εργατικού δυναμικού μέσω της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας 10.000 άνεργων νέων είναι ο στόχος του νέου προγράμματος της ΔΥΠΑ. Δικαιούχοι είναι επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του κοινωνικού τομέα που δεν έχουν μειώσει το προσωπικό τους κατά το 3μηνο πριν την υποβολή της αίτησης και ωφελούμενοι είναι άνεργοι ηλικίας 18-30 ετών, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης.

Σημειώνεται πως η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλει μηνιαία αποζημίωση ίση με το νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές) και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας στους ωφελούμενους.

Αναλυτικά η διαδικασία

Οι εργοδότες εντάσσονται ανάλογα με το προσωπικό που απασχολούν, ως εξής: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr. Προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις και στην συνέχεια, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους σύμφωνα με τα απαιτούμενα προσόντα της κενής θέσης.

Η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων και υπογράφουν συμφωνητικό. Πρόκειται για ένα από τα τρία προγράμματα που ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ και το υπουργείο οικονομικών στο πλαίσιο του προγράμματος «Δουλειά για όλους» και το οποίο «άνοιξε» την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022. Τα τρία πρώτα αναβαθμισμένα προγράμματα για ενίσχυση της απασχόλησης εκτιμάται πως θα οδηγήσουν στην δημιουργία 30.000 νέων θέσεων εργασίας, ενώ το νέο έτος θα «τρέξουν» ακόμη άλλα τρία προγράμματα που θα δημιουργήσουν 37.750 επιπλέον νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις