Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

09

Φεβρουαρίου 2023

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Πρόστιμο σε επιβάτη τρένου που… έγειρε το κάθισμά του
ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο σε επιβάτη τρένου που… έγειρε το κάθισμά του

Του έκανε μήνυση άλλος επιβάτης

Πρόστιμο σε επιβάτη που έγειρε πίσω τη θέση του σε τρένο επέβαλαν δικαστήριο στην επαρχία Wuhan της Κίνας. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που επικαλείται το CNN, το περιστατικό συνέβη τον περασμένο Μάρτιο όταν ένας φοιτητής, ονόματι Wang, χρησιμοποίησε ένα πτυσσόμενο τραπέζι με πλάτη καθίσματος, που είχε αγοράσει για τον υπολογιστή του. Όταν ο άντρας που καθόταν μπροστά, ονόματι Liu, ξάπλωσε στη θέση του, βρέθηκε ακριβώς πάνω στον φορητό υπολογιστή του Wang, με αποτέλεσμα να σπάσει την οθόνη.

Αφού επιδιόρθωσε το λάπτοπ του ο Wang έκανε μήνυση στον Liu ζητώντας αποζημίωση 685 δολάρια για να καλύψει το κόστος της επισκευής. Το Λαϊκό Δικαστήριο της κομητείας Xiangyin στην πόλη Wuhan έκρινε ότι και οι δύο πλευρές ήταν εν μέρει υπεύθυνες για ό,τι συνέβη, με τον Liu να φταίει κατά ποσοστό 70% επειδή έγειρε τη θέση του και τον Wang κατά 30% γιατί έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Το δικαστήριο όρισε ο Liu να πληρώσει 478,15 δολάρια, δηλαδή ποσοστό 70% του ποσού για το οποίο ο Wang έκανε μήνυση. Στην απόφασή του, το δικαστήριο επεσήμανε ότι στο τρένο υπάρχουν σχετικές ειδοποιήσεις, που υπενθυμίζουν στους ανθρώπους να επικοινωνούν με τον επιβάτη πίσω τους πριν ξαπλώσουν στις θέσεις τους.

male guard in black and white dress standing infront of train station
Με πληροφορίες του CNN

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις