Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ρομά επεισόδια: Ενέδρα σε αστυνομικούς -Τους πυροβολούσαν επί 3 ώρες
ΕΛΛΑΔΑ

Ρομά επεισόδια: Ενέδρα σε αστυνομικούς -Τους πυροβολούσαν επί 3 ώρες

Ρομά επεισόδια: Το περιστατικό σημειώθηκε στη λεωφόρο Διυλιστηρίων, τα πυρά προήλθαν από κυνηγετικό όπλο

Στα διυλιστήρια στον Ασπρόπυργο, στην περιφερειακή Αιγάλεω, Ρομά έστησαν ενέδρα σε τρεις ομάδες ΟΠΚΕ. Τους έριχναν επί μία ώρα με καραμπίνες από το ύψωμα. Στο σημείο μετέβη ομάδα των ΕΚΑΜ και ελικόπτερο για τον απεγκλωβισμό αστυνομικών. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας άνδρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά στην Λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο το βράδυ της Πέμπτης καθώς δέχθηκε σκάγια στο πρόσωπο. Νωρίτερα είχαν ξεσπάσει νέα επεισόδια σε αρκετές περιοχές της Δυτικής Αττικής από Ρομά που διαμαρτύρονται για τον πυροβολισμό του 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Στον Ασπρόπυργο και συγκεκριμένα στην οδό Διυλιστηρίων Ρομά έβαλαν φωτιά σε κάδους σκουπιδιών ενώ ακούστηκαν και πυροβολισμοί σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Το Κρατικό κανάλι μεταδίδει πως εστία έντασης υπάρχει και στην περιοχή των Μεγάρων και πιο συγκεκριμένα στον παράδρομο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου όπου σύμφωνα με την Πυροσβεστική καίγεται αυτοκίνητο.

Επεισόδια από Ρομά στη Δυτική Αττική

Για μία ακόμη νύχτα, οι Ρομά προκάλεσαν επεισόδια, διαμαρτυρόμενοι για τον βαρύ τραυματισμό του 16χρονου. Το βράδυ της Πέμπτης, αστυνομικοί δέχθηκαν πυρά στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι Ρομά πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ. Στη λεωφόρο Διυλιστηρίων, κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, οι αστυνομικοί επιχείρησαν να απωθήσουν τις ομάδες των Ρομά και ακολούθησαν πυροβολισμοί από κυνηγετικά όπλα.

Την ίδια ώρα, στα Μέγαρα ένας Ρομά έχασε τη ζωή του, από πυρά που δέχτηκε άλλον Ρομά μετά από διαπληκτισμό που είχαν σε καταυλισμό. Νωρίτερα χθες, στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Ταυτόχρονα, στα Μέγαρα σημειώθηκαν επεισόδια μικρής έκτασης, στον παράδρομο στο ύψος του 40ού χλμ. της Εθνικής Οδού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα ΙΧ τυλίχθηκε στις φλόγες στη συμβολή της οδού Βυζαντίου με την παλιά εθνική οδό, ενώ φωτιές ξέσπασαν και σε άλλα αυτοκίνητα, την ίδια στιγμή που οι Ρομά δεν άφηναν την Πυροσβεστική να περάσει ώστε να τις σβήσει και πετούσαν πέτρες κατά αστυνομικών.

Επεισόδια και στο Σχιστό Κορυδαλλού, πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Μικρό Σχιστό στον Κορυδαλλό, με αφορμή τον 16χρονο Ρομά. Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην περιοχή από Ρομά, με μια ομάδα που είχε συγκεντρωθεί στην περιοχή να βάζει φωτιά σε κάδους και λάστιχα, επί της οδού Δερβενακίων. Η Τροχαία προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της έντασης, στην οδό Ποταμού, από το ύψος της Καραολή και Δημητρίου έως τη Δερβενακίων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην περιοχή του Κορυδαλλού.

Επίσης, διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει στα εξής σημεία:

Παλαιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου (βόρειος παράδρομος Ν.Ε.Ο.Α.Κ) από το 39ο ως το 42ο χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στη περιοχή των Μεγάρων

Στην Περιφερειακή οδό Αιγάλεω από το ύψος της εθνικής οδού Αθηνών -Κορίνθου ως τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Επτά συλλήψεις σε επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε καταυλισμούς στη Δυτική Αττική

Εν τω μεταξύ, επτά συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ κατά την εκτεταμένη επιχείρηση στη Δυτική Αττική, που πραγματοποιείται από το πρωί σε Ζεφύρι, Μενίδι, Άνω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη συγκεκριμένη επιχείρηση ύστερα από τα επεισόδια που προκάλεσαν Ρομά, μετά τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, και οι επτά συλλήψεις αφορούν κατοχή ναρκωτικών, ενώ έγιναν και 25 κατ’ οίκον έρευνες, ενώ η επιχείρηση θα συνεχιστεί μέχρι αργά το βράδυ. Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε και εκτελείται από τη ΓΑΔΑ, με τη συμμετοχή διμοιριών ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΕΚΑΜ, της Ασφάλειας και άλλων υπηρεσιών, καθώς και ελικοπτέρου, ενώ σε επιφυλακή είναι και οχήματα της Πυροσβεστικής. Αφορμή έδωσαν οι επιθέσεις από ομάδες Ρομά, ακόμα και με πυροβολισμούς, εναντίον αστυνομικών, καθώς και σε δύο άτομα στην περιφερειακή Αιγάλεω, ο εμπρησμό σε λεωφορείο, αλλά και η πυρκαγιά σε κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, η οποία προκάλεσε και την ενεργοποίηση του 112, λόγω των τοξικών καπνών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις