Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γη της ελιάς επεισόδιο 8/12: Tι θα δούμε σήμερα στο σίριαλ της Μάνης
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γη της ελιάς επεισόδιο 8/12: Tι θα δούμε σήμερα στο σίριαλ της Μάνης

Γη της ελιάς επεισόδιο 8/12: Ο Θανάσης επιστρέφει – Άλλος ηθοποιός στον ρόλο του

Στο σημερινό επεισόδιο ο Κουράκος καλεί τον Φίλιππο Στεφανέα στο τμήμα, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για όσα τον κατηγόρησε η Ειρήνη, στην γη της ελιάς. Ο Φίλιππος, έχοντας ενημερωθεί από πριν για την απαράδεκτη αυτή κίνηση της Ειρήνης, κοιτάζει τον Κουράκο στα μάτια και καταρρέει. Ο Δημοσθένης έχει φροντίσει να τον επισκεφτεί νωρίτερα στο σπίτι, για να ζητήσει εξηγήσεις. Η Χάιδω ενημέρωσε τον γιο της και ο πρώτος συναγερμός χτύπησε στην οικογένεια Καπερνάρου.

Ευτυχώς ο Κουράκος δείχνει να εμπιστεύεται τον Φίλιππο. Τον ρωτάει με ψυχραιμία τι συμβαίνει με αυτή την κοπέλα… Ο Φίλιππος, εξοργισμένος, ξεσπά μέσα στο τμήμα κι αρχίζει να κοπανιέται θολωμένος, στην γη της ελιάς. Ο Κουράκος του ζητά να ηρεμήσει. Φυσικά και δεν πιστεύει τις κατηγορίες της Ειρήνης. Ο Φίλιππος του αποκαλύπτει πως η κοπέλα αυτή τον φλερτάρει έντονα από την πρώτη στιγμή και πως δε δέχεται το όχι.

Το σχέδιο της Ειρήνης “ναυάγησε”

Άνω κάτω έχει κάνει δύο οικογένειες η Ειρήνη, με τα καμώματα της στην Γη της Ελιάς. Η ώρα τις τιμωρίας όμως έφτασε για την μικρή… Ο εισαγγελέας τηλεφωνεί στον Λυκούργο για να τον ενημερώσει ότι η μήνυση της Ειρήνης σε βάρος του Φίλιππου μπαίνει στο αρχείο. Τα νέα δεν αργούν να φτάσουν και στο σπίτι του Δημοσθένη… Ο τελευταίος, σε έξαλλη κατάσταση, απευθύνεται στην κόρη του στο άκουσμα τους: «Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Ότι μας φλόμωσες στο ψέμα. Κανονικά πρέπει να ρίξω τα μούτρα μου και να ζητήσω συγνώμη από τους Στεφανέους. Εξαφανίσου από μπροστά μου». Το κερασάκι στην τούρτα όμως θα το βάλει λίγο αργότερα η Βασιλική, η οποία καταφθάνει μαινόμενη στο σπίτι του Δημοσθένη. «Δε φτάνει που κόλλησες στον άντρα μου, είχες το θράσος να προσποιηθείς και την κακοποιημένη; Τέλειωσες για μένα». Με αυτά τα σκληρά λόγια η Βασιλική απευθύνεται στην Ειρήνη, η οποία βλέπει τους εχθρούς τις να αυξάνονται στην μικρή κοινωνία της Μάνης.

Επιστρέφει στην Μάνη

Παρά τις απειλές που δέχτηκε, ο Θανάσης επιστρέφει στην γη της ελιάς, εξοργίζοντας την Αρετή για ακόμη μια φορά. Ο αδίστακτος αυτός και δολοπλόκος άντρας, δείχνει πως δεν ενδιαφέρεται για τις συνέπειες των πράξεών του. Έχοντας αφήσει στη μέση ανοιχτούς λογαριασμούς, επισκέπτεται ξανά τον τόπο του, για να διευθετήσει κάποια ζητήματα. Όταν η Αρετή τον αντικρίζει στο δρόμο, τρελαίνεται και ξεκινά την επίθεση. Αρχίζει να ουρλιάζει, να τον βρίζει και να του πετά πέτρες.

Ο Θανάσης τραυματίζεται και οδηγείται στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί, αναλύει ακριβώς τα όλα όσα πέρασε στα χέρια αυτής της γυναίκας. Ο Κουράκος, έχοντας φτάσει πια στα όριά του, δίνει ένταλμα σύλληψης. Η Αρετή μπαίνει στη φυλακή μόνη κι αβοήθητη. Ο Στάθης αρνείται να την βοηθήσει, καθώς μέσα του πιστεύει πως μόνο ένα τόσο σκληρό γεγονός θα μπορέσει να την “ταρακουνήσει”. Οι μέρες περνούν, η Αρετή αποφυλακίζεται, όμως οι κατηγορίες εις βάρος της παραμένουν βαριές. Μία μεγάλη δίκη ξεκινά… Ποιοι θα σταθούν στο πλευρό της στο δικαστήριο και ποιοι θα της γυρίσουν οριστικά την πλάτη;

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις