Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Τσίπρας Βουλή – υποκλοπές: Εντάσεις στη δευτερολογία του πολιτικού
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας Βουλή – υποκλοπές: Εντάσεις στη δευτερολογία του πολιτικού

Τσίπρας Βουλή - υποκλοπές: «Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία»

Στη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε αναφορά στις εντάσεις που είχαν προηγηθεί κατά την δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και σε επεισόδιο με πρωταγωνίστρια βουλευτή της ΝΔ. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει μηνύσεις σε δημοσιογράφους γιατί φοβάται. «Όσο είμαστε εδώ και συζητάμε στους NYT βγήκε μία ακόμη αποκάλυψη. Έχουμε χάσει το μέτρημα. Ότι η κυβέρνησή σας, το υπουργείο Εξωτερικών έδωσε άδεια, ώστε η Intelexa να εξάγει το predator στο εξωτερικό. Το επιβεβαιώνει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Να βγει το εξωτερικό το predator και μάλιστα σε μία τουλάχιστον χώρα, τη Μαδαγασκάρη. Όταν εσείς δώσατε μια συνέντευξη, όταν βγήκαν οι λίστες και σπεύσατε, τί είπατε; Ουδέποτε ισχυρίσθηκα ότι δεν υπάρχει παρακολούθηση και κέντρο το οποίο χειρίζεται το λογισμικό predator. Δεν γνωρίζατε από ποιον, αλλά δίνατε άδεια στην εταιρεία να εξάγει στο εξωτερικό τεχνογνωσία. Καταλαβαίνετε πόσο ψευδόμενος συλλαμβάνεστε; Αναφορικά με την κατάθεση του νέου Ποινικού Κώδικα ο κ. Τσίπρας είπε «είναι μεγάλη μεταρρύθμιση και χωρίς απόλυτη επιλογή της εκάστοτε κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά από νομοπαρασκευαστική επιτροπή. Γνωρίζαμε εκ των προτέρων ποια θα είναι η συνέχεια. Ξέραμε τις προθέσεις της ολιγαρχίας και ειδικά των τραπεζών, της τραπεζοκρατίας και των τραπεζιτών. Να πάτε στον εισαγγελέα να καταθέσετε ποια ήταν η συναλλαγή».

«Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία»

Υπενθυμίζεται πως, κατά την πρωτολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με επίθεση κατά του πρωθυπουργού για την μέχρι τώρα στάση του στην υπόθεση των υποκλοπών καταλογίζοντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη «θράσος και δειλία». Είπε συγκεκριμένα: «Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος». Έκανε σύνδεση με τις τοποθετήσεις για το θέμα των πρώην πρωθυπουργών της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά (χθες) λέγοντας: «Αυτό που σας βαραίνει πιο πολύ είναι ότι ακόμη και σημαίνοντα στελέχη της παράταξής σας οι δύο πρώην πρωθυπουργοί λένε ότι η επίκληση του απορρήτου επιβαρύνει την δημοκρατία και την παράταξή σας. Οι σταγόνες που δέχεστε δεν είναι από την βροχή αλλά από την παράταξή σας».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις